Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 19. 9. 2024.

| Servisne informacije

Od ponedeljka postavljanje otrovnih mamaca u zgradama i šahtama u Nišu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
glodari
Počinje uništavanje glodara u Nišu; foto: fickr.com/Berit Watkin

Kako bi suzbili pojavu glodara, ekipe preduzeća Sanit M&M će u kanalizacionim šahtama i stambenim zgradama širom Niša postavljati otrovne mamce, pa savetuju građane da ne diraju mamce i spreče decu i ljubimce da im prilaze. Akcija će se obavljati od ponedeljka, 23. septembra, do subote, 28. septembra.

Ekipe će na terenu biti od 8 ujutru, a za suzbijanje glodara će se koristiti, kako objašnjavaju, otrovi iz grupe antikoagulanata druge generacije. Napominju da je, u slučaju da neko dođe u dodir sa otrovom i konzumira ga, protivotrov vitamin K1.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice pozivamo građane da omoguće operativcima pristup prostoru. Zabranjeno je dirati otrov i treba onemogućiti deci i domaćim životinjama pristup izloženim mamcima. Molimo da se u svemu slede navedena uputstva jer će u slučaju oštećenja zdravlja svaki pojedinac snositi odgovornost za sebe, roditelji za decu, kao I svaki sopstvenik za svoje životinje – saopštavaju iz ovog preduzeća.

U ponedeljak će ova akcija krenuti postavljanjem mamaca u šahtima u opštinama Palilula i Medijana, u utorak, 24. septembra će se oni stavljati u šahtama u opštinama Medijana i Pantelej, a 25. septembra na u šahtama na području opština Crveni Krst i Niška Banja, kao i u naseljima Crvena Zvezda, Stočni trg i Šljaka.

U stambenim objektima u opštini Medijana otrovni mamci će biti postavljani 26. septembra, narednog dana će se isto raditi u zgradama u opštinama Medijana, Palilula, Crveni Krst i Niška Banja, a 28. septembra na Panteleju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: