Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 17. 8. 2024.

| Servisne informacije

Prokupački Vodovod apeluje na potrošače da štede vodu

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Voda sa česme
Prokupački vodovod apeluje na štednju vode; Ilustracija; Foto: A. K.

Zbog dugog i izuzetno toplog perioda bez kiše i padavina, smanjen je kapacitet vode na akumulaciji Bresnica čime je ugroženo snabdevanje vodom pa iz Javno komunalnom preduzeću Gradski vodovod u Prokuplju apeluju na potrošače da smanje potrošnju vode i da se koristi samo za osnovne životne potrebe, piće i održavanje lične higijene.

Ukoliko se nastavi sa neracionalnom potrošnjom vode iz sistema javnog vodovoda Gradski vodovod biće prinuđen da u najskorije vreme pristupi restrikcijama.

Napominjemo da će kontrolu i sankcionisanje neracionalne potrošnje vode iz sistema javnog vodovoda vršiti Gradska uprava Grada Prokuplja, Odeljenje za inspekcijske poslove., Biće sankcionisana neracionalna potrošnja poput rashlađivanj betonskih površina, polivanje travnatih površina, bašti, punjenje bazena - najavljuju iz Vodovoda.

Inače, prokupački Gradski vodovod je i ranije apelovao na potrošeče da štede i racionalno koriste vodu, ali zbog dotrajale vodovodne mreže u sistemu ne retko se dešavaju kvarovi, zbog čega velika količina vode nenamenski otiče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vodonosa iz naselja

    17:11 // 17. 8. 2024.

    Jel nas ovi doktorovi poltroni sada zezaju.Ja hocu da stedim vodu ako treba ali je uopste nemamo danima,sta da stedim.Kvarovi na sve strane,svuda tece i preliva po gradu,a direktor penzioner i profesor fizickog se setaju i pune dzepove duplim platama i penzijama,I ko ce da zali nas i nasu decu sto smo nedeljama bez vode.Gde je doktor poslanik da nam sada kaze kako je sve sjajno u Prokuplju.

  • Zona sumraka

    12:06 // 17. 8. 2024.

    Takozvana ,,INDUSTRIJSKA ZONA" voda curi danima.Nema ko da popravi...

  • Ivan

    10:11 // 17. 8. 2024.

    Prvo rešite curenje iz asvalta,drugo izadjite na teren,prošetajte gradom i pogledajte ko zaliva bašte a ko puni bazene...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: