Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:01, 7. 10. 2024.

| Sport

1,5 miliona evra u opremi za Gimnastički centar u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Gimnastički centar
Ovako bi trebalo da izgleda; foto: idejno rešenje, printscreen

Ambasada Japana je spremna da sa Svetskom gimnastičkom federacijom donira ukupno 1.500.000 evra u opremi za budući Nacionalni gimnastički centar čija se izgradnja planira u Nišu, epilog je razgovora gradonačelnika Dragoslava Pavlovića i ambasadora Japana Akire Imamure. Ideja o Gimnastičkom centru je iz 2021. godine, ali datumi i rokovi i dalje nisu poznati.

Akira Imamura i Dragoslav Pavlović Akira Imamura i Dragoslav Pavlović u razgovoru; foto: Grad Niš Osim o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i partnerstvu u zajedničkim projektima, jedna od tema razgovora ambasadora Akire Imamure i gradonačelnika Dragoslava Pavlovića bila je stara ideja jer je Gimnastički savez Srbije još 2021. godine predložio je da se u Nišu izgradi Nacionalni gimnastički centar i da grad postane sedište ovog sporta.

Povod razgovora je spremnost Ambasade Japana, koju je danas potvrdio i Ambasador Imamura, da zajedno sa Svetskom gimnastičkom federacijom donira ukupno 1.500.000 evra u opremi za budući Nacionalni gimnastički centar čija se izgradnja planira u Nišu - kažu iz Gradske kuće.

Razgovoru su prisustvovali i članovi Gradskog veća Ivana Cvetković, Milan Milanov i Ivan Grmuša, kao i predsednik Gimnastičkog saveza Srbije Saša Veličković i počasna predsednica Saveza Snežana Lakićević.

Idejno rešenje je predstavljeno februara ove godine - Nacionalni gimnastički centar sa salom od 1.400 kvadrata bi trebalo da bude na površini od 3.000 kvadratnih metara u Čairu.

Objekat bi trebalo da se nalazi uz bazen "Čair", blizu pomoćnog terena sa veštačkom travom gde je trenutno prostor sa šumom i divljim deponijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MilosNis

    21:52 // 7. 10. 2024.

    Sojic je davnih 80-ih rekao:
    -Pa kad nestanu projekti a pojave se devize ja samo mogu da se dosecam...samo da se dosecam...

    Kad vidim milione eura i sns u istoj recenici to nikako ne moze da izadje na dobro!

  • 123456789

    20:06 // 7. 10. 2024.

    Za decu nema knjige.A za gimnasticki klub ima.Ko vodi taj klub? ,,,,,,,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: