Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 1. 5. 2024.

| Sport

Beograd dobio kamen-temeljac za nacionalni stadion, Niš više ni obećanje za "Čair"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
JLM_9874
Čekao je, čekao "Čair" i još čeka; foto: Jelena Mišić

Epitet "fudbalske lepotice" koji je stadion "Čair" dobio decembra 2021. u obećanju predsednika Srbije, Aleksandar Vučić dodelio je sada novom nacionalnom stadionu u Surčinu gde su danas počeli radovi i udaren je kamen-temeljac. Stadion "Čair" više ne dobija ni obećanja, niti najave za rekonstukciju, samo da je opet u planu "instalacije najmodernije travnate podloge".

JLM_9872 Zapad - netaknut; foto: Jelena Mišić Aleksandar Vučić kaže da je srećan što se gradi "fudbalska lepotica" - novi nacionalni stadion, a nekada je "fudbalskom lepoticom" nazivao trenutnu "zver" - stadion "Čair". Na ceremoniji početka radova na izgradnji stadiona u Surčinu predsednik Srbije rekao je "stadion je projektovao Mark Fenvik, jedan od najboljih projektanata za stadione na svetu, a nalazi se na 121 hektar zemljišta".

On je radio onaj "kontejner stadion" u Kataru i one najbolje na kojima smo igrali. Piksi se zapričao, da mu kažem da bolje igra nego na onim stadionima u Kataru, ali naljutiće se - rekao je Vučić.

JLM_9859 Bez promene; foto: Jelena Mišić Selektor Srbije Nišlija Dragan Stojković Piksi pomenuo je stadione koji su nedavno izgrađeni, ali ne i onaj gde je počeo zlatnu karijeru.

Nama treba da budu bolji uslovi. Prelepo je što se Srbija menja u tom smislu, kada dobijete stadione u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, to su prelepi objekti, a dočekaćemo i Nacionalni stadion. Kada neko pita šta će nam? Pa treba, bićeš deo Evrope, igraće se finale, biće funkcionalni objekat, za sve aspekte, od koncerata, fudbala, fenomenalna stvar, mi iz fudbala smo presrećni da se ovaj san ostvaruje. Drago mi je da vidim početak ostvarivanja snova. Jedva čekam da to zdanje bude gotovo i da nas učini ponosnim - rekao je Stojković.

Nedavno je na sednici Izvršnog odbora FSS-a saopšteno da se "jedna od najvažnih odluka odnosi na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije".

Danas je, izgleda, dan za nacionalni, ne već postojeći stadion "Čair", gde će od 16 sati igrati Radnički i Voždovac u 3. kolu plej-auta.

Rekonstrukcija stadiona u Nišu, podsetimo, počela je pre 13 godina rušenjem istočne tribine. Predsednik Srbije je ranije najavljivao početak gradnje za mart 2022. godine pa se onda izvinio i pomerio rok za maj. Prošla je i 2022. godina, a avgusta prošle godine je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu".

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjaviča je da je "Čair" na "stendbaju" i da je Niš strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona. Ona je dodala da ima više državnih projekata u Nišu, ali i stadion je bitan i da veruje da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion sa imenom Piksija.

Ona je istakla i da se "rekonstrukcija ne odlaže i da je Grad spremio svu neophodnu dokumentaciju".

Projekat je završen i nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije, a da nema nema ništa novo, rekli su često iz Ministarstva za javna ulaganja.

Vučuč je za "Čair" rekao da je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi i da treba da se rekonstruiše i promeni.

A radova ni u najavi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dušan

    13:33 // 3. 5. 2024.

    Moje Nišlije,
    Moramo da se borimo za svoj grad ! Nema obnove stadiona Čair,nema alva parka,izmestiti železnicu.ništa nije urađeno ! A Niš je veliki grad sa tradicijom i dobrim ljudima…..
    Ne dozvolimo da Niš propadne i da samo dolaze selci kod nas.A Piksi umesto da moli AV za Čair on forsira Beograd.
    Mislite o ovome kad odete da glasate.

  • Razbibriga

    09:57 // 2. 5. 2024.

    Alo, selci iz Nisa, eto vam jos jedne poruke da glasate AV i njegove lokalne sluge! Zivite u zaprlozenoj kasabi, al ih glasajte, ce dobijete paket i sendvic!
    Vrh je ova slika krova na zapadu, gde sa sa desne strane vidi sulundar od skare a od bivse kafane! Beda treceg "grada" u Srbiji!

  • W

    09:35 // 2. 5. 2024.

    Raznorazni pregledi, operacije, mag.rezonance i svašta nešto se čekaju po 6 meseci a prepodobni gradi stadion od milijardu evra.Pa vi bojkotuje izbore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: