Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 28. 6. 2024.

| Sport

Bokseri dva niška i jednog prokupačkog kluba u finalu Kupa Srbije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
boks
Kup Srbije u boksu na Zlatiboru; Foto: Lj. M.

Nakon 32 godine pauze, Bokserski klub Topličanin će učestvovati na Kupu Srbije u boksu koji se održavana Zlatiboru od 28. do 30. juna. Za prvo mesto će se boriti devet ekipa, a među njima su i dva kluba iz Niša - Vitez i Princip.

Klub Topličanin će na Kupu predstavljati sedam boksera u kategorijama kadeti, juniori, omladinci i seniori.

Poslednjih godinu dana postigli smo neverovatan uspeh i ostvarili smo odlične rezultate. Uspeli smo da izborimo plasman na finale Kupa gde očekujem da se naši bokseri predstave u najboljem svetlu. Očekujem odlične mečeve i bokserski spektakl, a publika će uživati u neizvesnim borbama - rekao je Zenko Mutić, trener BK Topličanin.

Na Kupu Srbije na Zlatiboru, kadet Topličanina Vuk Beletić boksovaće kvalifikacioni meč za učešće na Prvenstvu Evrope koje se u avgustu održava u Banjaluci.

Niški bokserski klub Vitez prestavljaće 8 takmičara: Darko Milojić, Nada Krivačević, Kosta Stamenković, Uroš Krstić, Ivan Krivačević, Lazar Pantić, Pavle Antić i Uroš Radovanović, dok dva boksera nisu imala protivnike.

Veći deo ekipe je na odmoru, tako da će u ovakvom sastavu uspeh biti i ako budemo među tri ekipe. Jedan od razloga manjeg učešća takmičara BK "Vitez" jeste i taj što grad Niš nije opredelio klubu sredstva za ligu, iako BK Vitez godinama beleži vrhunske rezultate - saopštili su iz kluba.

7 predstavnika imaće i klub Princip - Novicu Šaina, Marka Žikića, Đorđa Tošića, Damjana Petrovića, Ognjena Bogdanovića, Uroša Žikića i Đorđa Nikolića.

Osim dva niška i prokupačkog kluba, za trofej će se boriti i Radnički Kragujevac, Konstantin Loznica, Filić Beograd, Novi Pazar i Kruševac 037.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: