Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 10. 9. 2024.

| Sport

Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
free kick 2, foto alma djordjevic (1)
Zlatna ekipa; foto: Alma Đorđević

Fudbaleri kluba Free kick iz Niša rođeni 2015. godine prvo su, uz četiri pobede na Završnom turniru Fair play lige u Ubu, osvojili ovo takmičenje, a onda dan kasnije posetili i odneli medalju svom drugu Stefanu Petroviću kog je ujeo pas i zato nije mogao da bude uz svoje saigrače i prijatelje.

free kick 3, alma djordjevic (1) Zlatna ekipa; foto: Alma Đorđević Luka Dobrosavljević, Ilija Milojević, Vojin Đurđević, Mihajlo Milojković, Strahinja Ilić, Lazar Petković, Vanja Nikolić, Vuk Đorđević, Bogdan Radunović i Matija Smiljković su zlatni dečaci, koji su sa svojim trenerima Nemanjom Dančetovićem i Andrijom Tepavčevićem, osvojili prvo mesto na Završnom turniru Fair play lige za decu 2015. godišta.

Prezadovoljan sam, ovo je veliki uspeh jedne talentovane generacije. Rad, rad, rad je ono što ih odlikuje, a očekujem da tek prave rezultate. Oni su zajedno tri godine, nadam se i verujem da će još dugo biti zajedno i praviti uspehe - kaže Dančetović.

pehar, alma djordjevic (1) Zlatna ekipa; foto: Alma Đorđević Koliko je jako njihovo zajedništvo i dokaz da nisu samo saigrači, već prijatelji i mali-veliki ljudi bio je kada su posetili svog druga Stefana Petrovića koji je bio na Dečijoj klinici zbog ujeda psa.

Njega je par dana pred završni trunir ujeo pas i bio je u bolnici. Deca su mu posvetila ovaj uspeh i dan nakon finala došla ispod prozora njegove sobe da mu se jave i pokažu medalje. To je pravi dokaz drugarstva i najlepša slika ovog sporta - dodaje Dančetović.

free kick 4, alma djordjevic (1) Zlatna ekipa; foto: Alma Đorđević Free kick je nakon jesenjeg i prolećnog dela sezone Fair play lige bio jedan od 12 klubova koji se borio na terenima Sportskog centra "Školarac" u Ubu.

Niški tim je prvo pobedio Železnik rezultatom 3:1, pa Moravu (2:1), a onda je slavio nad ekipom Budućnosti iz Popovca (2:0). Usledio je remi (0:0) sa Borcem iz Čačka, a onda i finale i trijumf nad ekipom Mungosa iz Beograda (1:0). Najbolji strelac ekipe je bio Luka Dobrosavljević sa 4 gola.

Organizacija je bila fenomenalna, uslovi u Ubu su odlični. Sada nas čekaju nove obaveze i nastavak rada - dodaje Dančetović.

Ekipa kluba Free kick učestvovaće i u novoj sezoni u Fair play ligi, a u planu su i turniri u zemlji i inostranstvu.

free kick, foto alma djordjevic (1) Zlatna ekipa; foto: Alma Đorđević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • spanci su najveca sportska nacija ali oni u ovakvim kategorijama nemaju takmicarske meceve

    15:53 // 10. 9. 2024.

    Ja u prethodnih 15ak i vise godina ne videh dete koje ume da dribla, da radi fintu i laznjak telom. prime loptu, max dva kontakta i odma dalje dodaju.

  • Гага

    15:37 // 10. 9. 2024.

    ...шта рећи,осим...браааавооо...!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Baš dobra lokacija da se naprave 3-4 zgrade sa lokalima

Hepek Čitalac

Tekst: Pre 80 godina zvanično prestao da funkcioniše Logor "Crveni krst" u Nišu

Pronađite nas na: