Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 22. 6. 2024.

| Sport

Donacijama za džudo u Nišu za decu sa autizmom, slepilom i Daunovim sindromom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Džudo
Džudo za sve; foto: Vanja Keser, arhiva

Jedan od najmlađih sportskih klubova u Srbiji Džudo klub Palilulac iz Niša želi da projektom "Džudo za sve" omogući inkluzivne treninge za svu decu, uključujući i decu sa autizmom, slepilom i Daunovim sindromom, ali mu je za potrebno 740.000 dinara. Treninzi bi počeli na jesen, a svi koji žele, mogu uplatiti donaciju.

Ovaj projekat će biti prvi te vrste u našem regionu, kažu iz Palilulca, pružajući jedinstvenu priliku za istinsku inkluziju.

Svi treninzi će biti potpuno besplatni za učesnike, čime želimo da omogućimo svoj deci da zajedno treniraju, uče i razvijaju se, bez obzira na njihove sposobnosti. Osnovni cilj je da decu sa posebnim potrebama približimo i pokažemo da su i oni deo zajednice i da zajedničkom radu mogu da se i tako osećaju. Na taj način ćemo pre svega delovasti na njihovo mentalno stanje, a kroz zajednički rad radićemo i na poboljšanju njihove motorike (spretnost, okretnost, brzina, orijentacija ...) kao i savlađivanju osnovnih džudo tehnika - kažu.

U projekat, koji bi počeo septembra i trajao do juna sledeće godine u Specijalnoj školi "Bubanj", biće uključeni profesori fizičke kultre, psiholozi, defektolozi, doktori kao i deca iz takmičarske grupe. Vođa projekta je trener Palilulca Miodrag Mitrović koji je profesor fizičke kulture, licencirani džudo trener, fizioterapeut i sertifikovani trener "Erazmusa“.

Džudo je prepoznat i preporučen kao najbolji sport za decu pre svega zbog sticanja samopozdanja ali i maksimalno poboljšanja motoričkih sposobnosti - kažu.

Potrebno je ukupno 740.000 dinara što uključuje 20 strunjača (270.000 dinara), 10 kimona (60.000), laptop (40.000), nadoknade za stručna lica (300.000) i organizacija završnog turnira, nagrade i plakete (70.000).

Kako možete donirati - pročitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    21:34 // 26. 6. 2024.

    Dajte neki drugi vid placanja. SMS/Tekuci. Ovako ostavljanje kartice preko sajta, plus prateci troskovi, ne znam, mene licno to odvraca. Ali imam volju/zelju da uplatim.

  • Predlog

    18:42 // 22. 6. 2024.

    Da li moze br nekog racuna za uplatu? Ovaj link vodi ka placanu karticom, bilo bi dobro da postoji i druga opcija.

  • Nikolina

    17:11 // 22. 6. 2024.

    Odlična ideja, ali i diskriminacija druge specijalne skole u gradu koja isto ima ucenike koji kroz projekat mogu biti ukljuceni. Mi kao roditelji a ni skola nije kontaktirana pa apelujem na klub da nas kontaktira i ukljuce. Zajedno u nove pobede!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: