Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 21. 10. 2024.

| Sport

FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion leskovac, trava, foto fss 6
Loš teren, ali biće bolji, obećavaju iz FSS-a; foto: Fudbalski savez Srbije

Pobeda fudbalske reprezentacije Srbije nad Švajcarskom (2:0) u Ligi nacija u senci je slika lošeg terena i žalbi igrača da je to "jedan od najgorih terena". Delegacija Fudbalskog saveza Srbije je obavila inspekciju stadiona "Dubočica" u Leskovcu. Generalni sekretar Branko Radujko rekao je da je "reč o posledici neadekvatnog održavanja u prethodnom periodu, a propusti su jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti". Obećava da će teren biti u boljem stanju za meč protiv Danske.

stadion leskovac, trava, foto fss 5 Loš teren, ali biće bolji, obećavaju iz FSS-a; foto: Fudbalski savez Srbije "Problem koji ne sme da se ponovi", rekao je Branko Radujko tokom inspekcije FSS-a koja je obavljena na stadionu koji je otvoren avgusta prošle godine. Slike lošeg terena stadiona za koji je izgradnja plaćena 2,46 milijardi dinara jeste slika koja je pre obišla fudbalski svet nego pobeda "orlova".

Činjenica je da je utisak posle tako velike pobede donekle pokvarilo loše stanje terena, za koje Fudbalski savez Srbije preuzima odgovornost. Reč je o posledici neadekvatnog održavanja u prethodnom periodu, a propusti koje smo zatekli, poput ovog sa terenom u Leskovcu, su jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti. Nije država gradila stadione i terene da bi ih neko neodgovorno koristio. Oni su vrednost za buduća vremena i tako ćemo se prema njima odnositi - rekao je Radujko.

stadion leskovac, trava, foto fss 1 Loš teren, ali biće bolji, obećavaju iz FSS-a; foto: Fudbalski savez Srbije FSS je pre tačno godinu dana osnovao preduzeće FSS stadioni koje bi trebalo da se brine o objektima u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, a ovakva slika, uverava generalni sekretar, neće biti i na meču Srbija - Danska koji se igra 18. novembra od 20:45.

Uveren sam da ćemo to veoma brzo da promenimo, i da uspostavimo najviše standarde u svim segmentima, uključujući i stanje fudbalskih terena. To je i naša obaveza koju ćemo da preuzmemo sa punom ozbiljnošću, vrednim radom i konkretnim rezultatima. U skladu sa tim, za utakmicu protiv Danske teren na stadionu Dubočica u Leskovcu biće u znatno boljem stanju. To će pokazati da u FSS menjamo stvari na bolje - rekao je Radujko.

stadion leskovac, trava, foto fss 2 Loš teren, ali biće bolji, obećavaju iz FSS-a; foto: Fudbalski savez Srbije Podsetimo, oktobra 2020. godine bio je raspisan tender za leskovački stadion, a marta naredne godine je počelo rušenje. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je oktobra 2021. godine izjavio da će stadion biti završen do februara 2022. godine, ali se to odužilo i ponovne najave su bile do kraja prošle godine, a pre roka. Oktobra prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će "prve utakmice na leskovačkom stadionu biti na proleće", a da će dovesti "Piksija i reprezentaciju". Gradonačelnik Leskovca je početkom ove godine dao novi rok - radovi gotovi u martu, prva utakmica sredinom aprila, a želja mu je bila da na otvaranju peva Zdravko Čolić.

stadion leskovac, trava, foto fss 3 Loš teren, ali biće bolji, obećavaju iz FSS-a; foto: Fudbalski savez Srbije Novi termin za otvaranje bio je druga polovina maja, a onda je Cvetanović rekao da ”sitnice” koče otvaranje stadiona u Leskovcu. Konačne i zvanične informacije stigle su prošle nedelje - stadion će imati najpre testiranje, pa otvaranje i Evropu.

Leskovčani za tehnički pregled stadiona plaćaju 1,5 miliona dinara, a za novu ulicu pored stadiona u Leskovcu duplo više od procenjene vrednosti.

U svojoj 100-godišnjoj istoriji Dubočica nije bila član najvišeg ranga, ali su se na stadionu u Leskovcu igrale utakmice Kupa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaludjen narod

    20:01 // 21. 10. 2024.

    A ponosno svita u loži sa šalovima sedi. Dali ih nije sramota da se ovom oranicom ponose i to pred švajcarskom

  • Razbibriga

    19:41 // 21. 10. 2024.

    E, vazno da je obecao. Bice, svega u izobilju.

  • pera

    17:58 // 21. 10. 2024.

    Tipično naprednjački.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Čemu troškovi puta do Beograda!? Mogli su da prođu sa 3:0!

Đura Sardžama Čitalac

Tekst: Radnički ispraćen iz Beograda "petardom" - Zvezda porazila Nišlije

Pronađite nas na: