Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 16. 9. 2024.

| Sport

Gradonačelnik Niša najavljuje veći budžet za sport i novu komisiju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
lopta fudbal Niš
Ko će u Komisiju?; foto: JV / Ljubica Jocić

Dok sportski klubovi čekaju poziv Komisije za sport za prijavu godišnjih programa za sufinasiranje iz budžeta Grada, gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović najavljuje rekonstrukciju Komisije. Plan je, kaže, da se uveća budžet za sport koji je prethodne četiri godine bio iz godine u godinu umanjivan, a ko će činiti novu Komisiju još nije poznato.

Još u ekspozeu u sitnim satima 13. avgusta ove godine Dragoslav Pavlović je najavljivao bolje dane za niški sport, koji je prethodnih godina bio daleko ispod očekivanja ljubitelja sporta u ovom gradu.

Ne zna se i dalje koliki će biti budžet Grada, za koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jula rekao da će "morati da bude pola milijarde evra", a još manje konkretni planovi za sport, sportske klubove i infrastrukturu. Jedno se ipak naslućuje - Komisija za sport biće nova.

U narednom periodu je neophodno obnoviti, rekonstruisati Komisiju za sport. Raditi na tome kako formirati budžet za sport naredne godine. Potrudićemo se da bude povećanja budžeta za sport za 2025. godinu - rekao je Dragoslav Pavlović.

Posao Komisije je da oceni programe koji pošalju predstavnici sportskih klubova, predloži da li će i koliko ko za svoj program dobiti, a onda Gradsko veće to treba da usvoji.

Od 21. decembra 2021. godine Komisiju za sport čine i činili su nekadašnja fudbalerka i trenerka Tamara Jovanović (predsednica), Nemanja Stanković, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić, novinar Slaviša Dejić, Maja Petrović, brzohodač Nenad Filipović, Miloš Mitrović, Srđan Stojanović i Milica Paunović.

O planovima ne priča predsednica Komisije Tamara Jovanović koja se tradicionalno ne javlja na pozive novinarke Južnih vesti.

Podsetimo, niški sport je kao tema pomenut je na jednoj od sednica Glavnog odbora SNS-a, prema saznanjima Južnih vesti, a nedugo zatim, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnik za sport Aleksandar Stojičić rekli su da će se "truditi da povećaju direktna davanja, a da li će tako biti - znaće kada sve stave na papir".

"To je samo nacrt i ne znači da će tako biti", istakla je tadašnja gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je krajem pretprošle godine izjavila da je "Niš za sport izdvojio 789 miliona dinara" i da je ona "neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IgorS

    08:00 // 18. 9. 2024.

    Treba nagradjivati rezultate, a ne unapred "bacati" pare

  • Krcun

    08:41 // 17. 9. 2024.

    Sve je sredio samo mu je sport ostao da sredi!?
    Darkova skola i to klasicna. Uvecava pare za sport da bi mu se vracale u dzep kroz klubove.
    Kacarova skola.
    Provaljeni ste

  • Var tehnolog

    19:11 // 16. 9. 2024.

    Kad cujem "plan" i "planira se", slatko se nasmejem. Ne znas sta je gore, predizborne ili postizborne lazi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: