Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 16. 1. 2019.

| Sport

Još trojica fudbalera napustila Radnički, poznati kontrolni rivali

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fudbaleri Radnički
Za sada bez još novih imena na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Osim Aleksandra Stanisavljevića i Siniše Babića Radnički su napustila još trojica fudbalera, doduše onih koji su u minuloj polusezoni imali manju minutažu: golman Mladen Živković, bek Nikola Aksentijević i štoper Andrija Mijailović. Na pripremama u Turskoj Nišlije će odigrati 5 prijateljskih mečeva, a najzvučniji od rivala su Spartak iz Trnave i Rubin iz Kazanja.

Trojica fudbalera značajno veću minutažu dobijala su prošle sezone, ali se Aksentijević i Mijailović nisu uklopili u sistem rada trenera Nenada Lalatovića, dok je Živkovića povreda omela, te je njegovo mesto prvog golmana zauzeo Borivoje Ristić.

Sem trojice fudbalera koji su ranije stigli na “Čair” Petra Petrovića, Nikole Čumića i Marka Živkovića, novih pridošlica nema. Ipak, u klubu najavljuju da se radi na dovođenju ofanzivnog veznog fudbalera, klasične “desetke”.

Tako trenutno na raspolaganju Lalatović ima golmane Borivoja Ristića, Ivana Bulajića, Stefana Ilića i Milorada Kojića, odbrambene Stefana Đorđevića, Tarasa Bondarenka, Đorđa Crnomarkovića, Radovana Pankova, Nikolu Stankovića, Aleksandra Todorovskog, Filipa Stankovića, Petra Ćirkovića i Marka Živkovića.

Od veznih igrača tu su Nikola Drinčić, Riota Noma, Saša Stojanović, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Uroš Damnjanović, Petar Ristić, Petar Krstić i Nikola Čumić, a od napadača Petar Petrović, Andrija Apostolović, Petar Grbić, Nermin Haskić, Marko Mrkić, Slađan Nikodijević, Lazar Ranđelović i Marko Mitrović.


“Kontrole” sa Rusima i Slovacima

Niški fudbaleri 23. januara otputovaće u turski Belek, gde će odraditi drugi deo priprema za prolećni deo sezone. Tamo će odigrati pet prijateljskih mečeva, a najzvučniji rivali su Rubin iz Kazanja i Spartak iz Trnave.

Prvo će se 26. januara nadmetati sa slovačkim timom Podbrezova, koji trenutno zauzima 10. poziciju u najjačem prvenstvu ove države, a tri dana kasnije igraće se duel sa trećeplasiranim timom druge ruske lige Avangardom iz Kurska.

Ekipa koja je ove jeseni igrala Ligu Evrope, a koju je Crvena zvezda izbacila u kvalifikacijama za Ligu šampiona jeste Spartak iz Trnave, a sa ovim timom igraće Radnički 1. februara. Poslednja dva duela zakazana za 3. i 5. februar, Nišlije će igrati sa ruskim timovima. Prvo će ih “testirati” trećeligaš Čaika, a potom premijerligaš Rubin iz Kazanja.

Zbog loših vremenskih uslova ekipa je ovih dana prinuđena da trenira u "balonima", a ukoliko vremenske prilike budu dozvolile u planu je da Radnički do odlaska u Tursku odigra dve kontrolne utakmice - kažu u Radničkom.

Podsetimo, Nišlije “zimuju” na 2. poziciji Superlige, sa koje razdvajaju beogradske “večite” rivale i imaju devet bodova manje od Crvene zvezde i šest više od Partizana. Sem u ligi, tim sa “Čaira” ovog proleća očekuje i borba za trofej u Kupu, pošto je izborio plasman u četvrtfinale, u kome se sastaje sa Vojvodinom, 13. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: