Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 20. 9. 2024.

| Sport

Niško Rovče i dalje čeka ponovnu rekonstrukciju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rovce, septembar 2024, foto jelena misic 8
Rovče čeka; foto: Jelena Mišić

Stadion za male sportove "Omladina", popularno nazvano Rovče, u centru Niša i dalje čeka ponovnu rekonstrukciju, koja je započeta avgusta prošle godine. Član Gradskog veća Niša Milan Milanov kaže da novo rukovodstvo Grada smatra da je stanje u kome se objekat nalazi daleko od onog kako bi želeli.

rovce, septembar 2024, foto jelena misic 2 Rovče čeka; foto: Jelena Mišić Avgusta prošle godine započeti su radovi, tokom prošle jeseni nastavljeni, ali još su nezavršeni.

Novo sređivanje Rovčeta, čija je prethodna rekonstrukcija bila najavljena 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine, još nije dobilo svoj nastavak i kraj. Radovi u nekada važnom sportskom objektu, sada zapuštnom, sa polomljenim mobilijarom i na meti vandala, počeli su avgusta prošle godine.

Tada je tartan podloga na terenima sklonjena, a radove preuzeo Sportski savez Niša. Radovi su stali, a Rovče je dobilo obećanje od tadašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski da će novac za nastavak biti odvojen od Kupa Radivoja Koraća.

rovce, septembar 2024, foto jelena misic 3 Rovče čeka; foto: Jelena Mišić Član Gradskog veća Milan Milanov kaže da je novo gradsko rukovodstvo u potpunosti upoznato i svesno svih problema vezanih za Sportski kompleks Rovče i smatraju da je stanje u kome se on nalazi daleko od onog kako bi želeli.

Postoji čitav niz ideja i predloga kako treba urediti i zaštititi taj prostor i staviti ga u punu funkciju, i u ovom trenutku se intenzivno radi na detaljnoj razradi tih ideja i načina za njihovu realizaciju. Naglašavamo, međutim, da se taj prostor ne može sagledavati parcijalno i pojedinačno, već samo kao deo jednog mnogo kompleksnijeg i šireg plana. Za nas je uređenje Tvrđava i prostora oko nje od izuzetne važnosti i na tome uveliko radimo. Počelo se od Beogradske kapije i platoa ispred nje. Projekat se nastavlja uređenjem i potpunom transformacijom ulice Đuke Dinić i područja oko Tvrđavske pijace, i biće kompletiran izmeštanjem Glavne autobuske stanice i uređenjem Sportskog kompleksa u Rovčetu - rekao je Milanov.

Dodaje da su svesni da su Nišlije bile nezadovoljne izgledom nekadašnje Cvetne pijace i prostora u blizini, a da je sada deo između Beogradske kapije i zgrade Univerziteta za ponos.

Isto to važi i za Rovče, za koje smo uvereni da će vrlo brzo postati multifunkcionalni prostor namenjen pre svega mladim ljudima i zaljubljenicima u sport, i prostor na koji ćemo svi biti ponosni i koji ćemo, verujem, svi zajedno i čuvati od vandalizma i propadanja - dodaje Milanov.

Podsetimo, 14. septembra 1957. godine u Nišu je svečano otvoren Stadion za male sportove “Omladina”. Nekada hram niškog sporta, do danas zapušten i na meti vandala.

Rekonstrukcije terena prvobitno je završena oktobra 2018. godine, a dve godine potom Rovče se našlo na meti vandala. Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da će Grad sanirati štetu i apelovao na građane da čuvaju sportske terene.

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara. A slike terena bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: