Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 9. 7. 2024.

| Sport

Nove medalje za niške streličare

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
SK Niš
Četiri zlata i jedna bronza; foto: SK Niš

Iako su otišli oslabljeni, takmičari Streličarskog kluba Niš su sa turnira u Subotici doneli četiri zlatne medalje i jednu bronzanu. Nakon tog turnira niški klub je glavni favorit za osvajanje Kupa Srbije.

U disciplini “olimpijski luk” Mihajlo Stefanović bio je najbolji u kvalifikacijama, a zatim i u eliminacijama i osvojio je zlatnu medalju. Nataši Mitić je finalni meč u istoj disciplini izmakao za par poena, ali je bila ubedljiva u meču za bronzu.

Njih dvoje su imali najbolji rezultat i u poretku mešovitih ekipa pa se dvoje takmičara u seniorskoj konkurenciji vratilo u Niš sa tri medalje - dve zlatne i jednom bronzanom.

Dejan Stojanović osvojio je zlato u disciplini “goli luk”. On je i na Kupu Srbije imao uspone i padove u koncentraciji, ali je u odlučujućim trenucima sačuvao smirenost i pobedio sve protivnike u eliminacionim borbama.

Nakon duže pauze zbog povrede, Danica Nikolić je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji juniora u disciplini “olimpijski luk”. Sa ekipom je bila i Jelena Petrović, ovosezonsko pojačanje kluba, od koje se tek očekuju značajni rezultati u narednim godinama.

Kup Srbije u streličarstvu ulazi u završnicu, a domaćin četvrtog turnira u sezoni, održanog prethodnog vikenda, bio je PSK Vetran iz Subotice.

Streličarski klub Niš je nakon četiri turnira Kupa Srbije glavni favorit za osvajanje pehara. Bio bi to četvrti zaredom i rekordni Kup Srbije koji su osvojili. Domaćin finalnog turnira biće Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: