Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 22. 8. 2024.

| Sport

Novi predlog za stadion "Čair": 15-20 hiljada mesta i bez atletske staze

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion cair, rekonstrukcija, foto Ljubica Jocic 9
foto: Ljubica Jocić

Rekonstrukcija stadiona "Čair" u Nišu, započeta 2010. godine, trebalo bi da bude završena u skorije vreme, stav je gradonačelnika Niša Dragoslava Pavlovića koji ističe da Nišu treba moderan stadion za 15.000 do 20.000 ljudi, bez atletske staze koja je trenutno loša i uz teren. U tom slučaju atletičari bi dobili nov prostor, a Radnički, koji je od Fudbalskog saveza Srbije dobio hibridni teren, završeni stadion.

Anketa
Obilazeći hibridni teren stadiona "Čair", na kom su radovi trajali više dva meseca, novi gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović istakao je da rekonstrukcija, započeta 2010. godine, mora biti završena.

Jasno sam stavio do znanja da ću raditi na tome da obezbedim finansijska sredstva da uđemo u rekonstrukciju stadiona "Čair". Na koji način će rekonstrukcija biti izvedena, je pravo pitanje. To je ono što je važno razgovarati sa različitim nivoima sportskih radnika, kolektiva jer će ovo biti gradski stadion, stadion na kome će gradski klubovi igrati - kaže Pavlović.

stadion cair, rekonstrukcija, foto Ljubica Jocic 4 foto: Ljubica Jocić Pavlović i Dejan Propadalo, direktor Fudbalskog kluba Radnički, saglasni su da Nišu treba moderan stadion bez atletske staze.

Provejava težnja da to bude moderan, kompaktan stadion, između 15 i 20 hiljada mesta. Nepotrebno je, prema mišljenju stručnjaka, da ima atletsku stazu. Kada bi se ušlo u takvu rekonstrukciju, moramo naći mesto za atletsku stazu i ne možemo atletičare ostaviti bez mogućnosti da treniraju. Ova staza nije po modernim pravilima, neće moći da se održavaju takmičenja. Moramo razmišljati gde ćemo, ako je izmeštamo, premestiti atletsku stazu. Svi moderni stadionu se grade na sličan način, a Niš je zaslužio moderan stadion i moramo da probamo da izvedemo to - rekao je Pavlović.

stadion cair, rekonstrukcija, foto Ljubica Jocic 6 foto: Ljubica Jocić Dosad je završeno samo postavljanje hibridnog terena, a vrednost tih radova je bio između 700.000 i 800.000 evra, kaže Dejan Propadalo, direktor Radničkog.

To je trebalo da pripadne Radničkom, ali u dogovoru sa Fudbalskim savezom Srbije smo dogovorili da taj novac usmerimo na teren. Radove na postavljanju hibridne trave vrši engleska firma PRDC, uz nadgledanje UEFA. Ovo je 30% hibrida i 70% veštaka. Ovakvi terene postoje samo u Engleskoj. Radovi su jutros završeni štepovanjem te mašine - kaže Propadalo.

Kako je ranije rekao, Radnički će prvi meč kao domaćin u Nišu igrati sa subotičkim Spartakom u 9. kolu.

Radovi na promeni terena trajali su skoro dva meseca., a teren je hibridni što je kombinacija prirodne i veštačke trave.

Zbog radova na terenu "Čaira" ekipa Radničkog trenira na stadionu Železničara, a prvi sledeći meč kao domaćin igra u subotu, 24. avgusta od 21 sat u Leskovcu protiv Železničara iz Pančeva.

Fudbalski savez Srbije je maja prošle godine najavio da je "Čair" među prvih šest stadiona na kome će biti zamenjena podloga, a i dalje nema informacija o rekonstrukciji niškog stadiona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zanovetalo

    23:44 // 25. 8. 2024.

    Kakvi su to umovi projektovali te nazovi rekonstruisan stadion i tribine da nisu mogli da ostave prostor za postojecu atletsku staza da ispunjava takmicarske uslove. Sada neimenovani struchnjaci objasnjavaju da ona i nije potrebna a kompletan oblik stadiona je odredjen atletskom stazom. Stvarno idioti svi.

  • Zoran

    08:04 // 25. 8. 2024.

    Neizabrani genije od gradonacelnika u startu vec lupeta gore od Sotira...kako ovi igraju mrcvare loptu na tom mestu naprviti porodiliste,a oni mogu i u Leskoivac,bolje im ide na novom EU stadionu...

  • Djura

    06:41 // 24. 8. 2024.

    Pravite stadion ali onde gde je stari nije mu mesto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: