Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 28. 5. 2024.

| Sport

Park Čair dobija skejt-park - raspisana javna nabavka

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
skejt
Nova ponuda uskoro u Čairu; foto: A. M.

Park Čair trebalo bi uskoro da dobije novi skejt-park sa ravnim spustom, rampom sa polukružnim spustom, dva stepenika i multifunkcionalnog dela sa kosim rampama pošto je Sportski centar "Čair" raspisao javnu nabavku. Ponuđači, koji među zaposlenima imaju bar 30% osoba sa invaliditetom, imaju rok do 11. juna da se jave na tender, a nova ponuda za sport i rekreaciju biće kod klizališta.

skejt park 2 Plan je da ovakav bude skejt-park; foto: Portal javnih nabavki Prema podacima sa Portala javnih nabavki, Sportski centar "Čair" potražuje izradu, isporuku i ugradnju svih elementa za skejt-park.

Potreban je, prema dokumentaciji, ravni spust visine 1 m, širine 3 m i sa spustom dužine 2,5 m, gelender dužine 3 m, a visine 30 cm, kao i multifunkcionalni element.

Multifunkcionalni element treba da se sastoji od ravnog dela visine 30 cm, dimenzija 1,5 x 3 m sa kosim rampama dužine 1,5 x 3 m i gredom visine 40 cm, prečnika fi 60, dužine 4,5 m. Čeone strane zatvorne su vodootpornim šperom debljine 9mm, a platforme i spust obložene su poliesterskom smolom i mrežastom matom u 3 premaza ukupne debljine 5 mm. U završnom sloju nanosi se kvarcni pesak fine granulacije kako bi se dobila antiklizna podloga - piše u dokumentaciji.

skejt park Plan je da ovakav bude skejt-park; foto: Portal javnih nabavki Postojaće, prema planu i dva stepenika dužine 2,5 m, ukupne širine 1,20 m, kao i rampa sa polukružnim spustom visine 1 m, širine 3 m sa spustom dužine 2,5 m kružnog oblika.

U pozivu piše da su potrebni i popravka pukotina postojećeg asfalta, premazivanje postojećeg asfalta epoksidnom smolom, ograđivanje skejt parka 3D panelnom ogradom visine 2 m sa stubovima i ugradnjom i 8 LED reflektora.

Ova javna nabavka ima oznaku da je rezervisana što prema Zakonu znači da mogu učestvovati samo ustanove, organizacije, udruženja ili privredni subjekti za radno osposobljavanje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, ako ta lica čine najmanje 30% zaposlenih.

Rok za podnođenje ponuda je 11. jun u 10 sati.

Podsetimo, Niš je imao skejt park kod Tutinog igrališta, otvoren je 2012, a zatvoren 2019.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Devic

    11:44 // 30. 5. 2024.

    Skejt park je "sto trideseta" stvar koja treba ovom gradu. Da li znate kako izgledaju skole po selima i prigradskim naseljima oko Nisa? Zasto bilo koja vlast koja preuzme rukovodjenje finansijama uvek zapostavlja prioritete i gradi nebitne i periferne stvari? Jer, ukoliko bi se ulagalo u obrazovanje ljudi, postali bi pametniji i promocurniji i lakse bi shvatali prevaru koju im generacijama cine.

  • Vladimir Markovic

    11:34 // 30. 5. 2024.

    Evo vam jedna poslovna ideja za snalažljive: Napravite tender da odmah izbetonirate ceo Čair, eto love i za partiju i za vaše džepove.

  • Marko

    11:03 // 29. 5. 2024.

    Ajde i to uništite, umesto da sredite park, posadite drveće vi će da betonirate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: