Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 12. 5. 2024.

| Sport

Radnički iz Niša protiv IMT-a može da osigura opstanak u eliti

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
FK Radnički Niš
Meč koji može da donese opstanak; foto: Jelena Mišić

Nakon pobeda na "Čairu" (1:0) i u Beogradu (3:0), fudbaleri Radničkog iz Niša treći put ove sezone se sastaju sa IMT-om i žele da nastave niz protiv ove beogradske ekipe. Eventualni trijumf bi Radničkom doneo i siguran opstanak u Superligi dva kola pre kraja. Utakmica 35. kola Superlige, odnosno 5. kola plej-auta, biće odigrana u ponedeljak, 13. maja od 18 sati u Nišu.

Do kraja sezone u najjačem domaćem fudbalskom takmičenju ostala su još tri kola, a Radnički već sada može da reši pitanje opstanka. Klub sa "Čaira" trenutno zauzima 11. mesto na tabeli sa 40 bodova, dok IMT ima 3 boda manje i nalazi se na poziciji niže. Eventualna pobeda Nišlijama bi donela siguran opstanak. Šef stručnog štaba niškog tima Dejan Joksimović svestan je važnosti meča.

Ovaj meč bitan je u smislu nekog našeg konačanog plasmana. Ovo je neka, da kažem, druga meč-lopta, ukoliko je iskoristimo možemo da ostvarimo naš prevashodni cilj i opstanemo u ligi. Očekujem i reakciju igrača posle poraza u Subotici, pre svega u tom nekom energetskom smislu, u smislu emocija i strasti koje su potrebne da bi se igrao kvalitetan fudbal na ovom nivou. Sve ono što nismo imali na prethodnoj utakmici. Mi smo stvarno napravili jedan niz, ali verovatno je, posle svega, došlo i do nekog emotivnog pražnjenja kod igrača. Očekujem da budemo bolji, da energija, koncentracija, fokus budu na maskimalnom nivou - kaže Joksimović.

Trener Nišlija ima samo reči hvale za protivnika.

Očekuje nas jedna jako mlada, talentovana ekipa koja igra sa velikom dozom energije. Neke njihove prednosti su i što igraju dugo zajedno, imaju kontinuitet, većina igrača je tu još od sezone kad su ušli iz druge u Superligu, takođe i trener je isti. Jako su dobri u ofanzivnim tranzicijama imaju izuzetno brze igrače u tom ofanzivnom delu i gaje moderan stil igre takmičarski, napadački. U prilog tome ide i činjenica da daju dosta golova, dosta ih i primaju. Mi smo se u odnosu na sve to pripremali - rekao je Joskimović.

On neće moći da računa na Aleksandra Mesarovića i Semira Smajlagića, a meč je u ponedeljak, 13. maja od 18 sati na stadionu "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    11:21 // 13. 5. 2024.

    Koliko samo veštine, da se protivnik pohvali - te mladi, te brzi na krilnim pozicijama, zatim znaju šta hoće /muka mi od tih floskula/
    A, to što su u grupi "čabar", sa ostalih sedam ekipa, to nikom ništa. Uostalom, prazne tribine govore o kvalitetu.

  • Nažalost

    03:07 // 13. 5. 2024.

    Razbiće ih ''traktordžije'' na Novom Beogradu.

  • Гага

    18:18 // 12. 5. 2024.

    "Раднички" је екипа у успону...ови играчи,ако се летос не"разиђу",биће у следећем првенству,у врху...али...неће"трактористи",сутра да легну и чекају..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: