Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:16, 23. 1. 2023.

| Sport

Radnički "skresao krila" Krilima Sovjetov

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš, pripreme
Ubedljivi protiv Rusa; foto: FK Radnički Niš

U petoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji niški Radnički upisao je drugu pobedu pošto je rezultatom 4:1 savladao Krila Sovjetov, ekipu ruske Premijer lige. Trener Nenad Lalatović zadovoljan je rezultatom i kaže da je ovo bila još jedna uspela provera, a naredni rival je makedonska ekipa Akademija Pandev (26. januara).

Prvu priliku na meču Radničkog i Krila Sovjetov imala je ruska ekipa kojoj je u 5. minutu dosuđen slobodan udarac na dvadesetak metara od gola Dimitrija Stevanovića.

Mladi golman Radničkog bio je na visini zadatka, odbranio je svoju mrežu, pa je usledio odgovor Nišlija.

Jamkam je stigao do protivničkog šensaesterca, predriblao je svog čuvara, koji ga je faulirao i skrivio penal za Radnički. Petar Mićin je bio siguran sa "bele tačke", pa je niški tim od 7. minuta vodio sa 1:0.

Ubrzo je Andrić neoprezno oborio jednog od protivničkih igrača, ali je penal ruskog tima odbranio Stevanović.

U 22. minutu Mesarović je presekao loptu i solo prodorom prošao trojicu čuvara, ušao u kazneni prostor i oštrim udarcem sa deset metara povisio rezultat na 2:0. Ekipa Krila Sovjetov smanjila je rezultat (2:1) u finišu prvog poluvremena, nakon faula na tridesetak metara od gola Radničkog. Rusi su postigli gol preko Vladimira Pisarskog.

Na početku drugog poluvremena šef stručnog štaba Nenad Lalatović izvršio je deset izmena, ali to nije promnilo napadačko raspoloženje Radničkog.

nenad lalatovic, radnicki, nis, foto jv jelena misic Nenad Lalatović zadovoljan; foto: JV / Jelena Mišić Nakon nekoliko dodavanja Živojinovića i Pejovića, u 63. minutu je Živojinović utrčao u prostor i iskosa šutirao u gol rivala, golman je odbio loptu na koju je natrčao Stefan Cvetković koji je doneo prednost srpskoj ekipi od 3:1.

Pejović je uputio dug pas ka Cvetkoviću, koji je prihvatio loptu pred kaznenim prostorom rivala. Prilikom pokušaja driblinga Cvetković je oboren s leđa, a sudija je pokazao slobodan udarac tik izvan kaznenog prostora. Loptu je namestio Saša Marjanović i postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca, pod prečku gola ruskog tima za konačnih 4:1 za Radnički.

Nenad Laltović bio je zadovoljan rezultatom, ali i igrom svog tima.

Ovo je bila još jedna uspela provera za nas, današnji rival, ekipa Krila Sovjetov je izvanredan tim, a mi smo se pokazali u najboljem svetlu i odigrali najbolji meč od početka priprema. Bili smo efikasni i postigli četiri pogodaka a primili samo jedan gol. Moram da pohvalim i prvu i drugu ekipu koje su odigrale danas po poluvreme. Naspram prošle utakmice, koju smo izgubili rezultatom 2:1, danas smo pobedili a igrači su svoje obaveze ispunili maksimalno. Vidi se da su još uvek malo umorni, ali kako vreme bude odmicalo i kako se bliži prvenstvo bićemo sve svežiji - rekao je Lalatović.

Za njih je, dodaje, najbitnije da se niko nije povredio.

Kao i da smo taktički jako dobro odradili sve što sam od njih tražio. Fenomenalno smo se kretali bez lopte, postigli smo četiri gola i ovo treba da nam bude putokaz kako treba da nastavimo dalje do početka prvenstva. Još jednom sve čestitke igračima - rekao je Lalatović.

Radnički je meč počeo u sledećem sastavu: Stevanović – Frei, Jamkam, Savić, Andrić – Đurišić, Mesarović, Mićin, Jovanović, Belaković – Petrov.

U drugom delu su igrali: Stevanović – Varga, Etongu, Jovičić, Maiga – Stefan Marjanović, Pejović, Saša Marjanović, Ajdar, Živojinović – Cvetković.

Naredni meč niški tim igra 26. januara protiv makedonske ekipe Akademija Pandev, a generalnu probu maće u petak, 27. januara a rival će biti ukrajinski Metalist iz Harkova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    03:23 // 24. 1. 2023.

    Lalate, spremaj ih da izdrže 120minu jakom ritmu,tempu. Nemoj da mogu da izguraju jedno poluvreme, a onda padnu. Većinu golova u prvanstvu su primali u zadnjih 15 min, kad padne snaga, padne i koncentracija. Jesu li profesionalci ili amateri??? Ajmo, raspameti i da, UPRAVA NAPOLJE!!!!!!!!!

  • Gaga

    18:56 // 23. 1. 2023.

    Bravooooo!Svebolje i bolje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: