Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 28. 10. 2024.

| Sport

Sportski vikend - odbojkaši naneli prvi poraz Partizanu, košarkašice ređaju pobede

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, foto jelena misic 1
foto: Jelena Mišić

Poslednji vikend oktobra obeležili su odbojkaši Niša koji su naneli prvi poraz beogradskom Partizanu ove sezone u Superligi (3:1), kao i košarkašice Studenta koje su upisale i peti trijumf u Prvoj ligi. Vaterpolisti Naisa igrali su prvo nerešeno sa Partizanom, a onda poraženi nakon peteraca pa poraženi od Starog grada u Jadranskoj A1 ligi, a poraženi su i Sinđelić, Brzi Brod i Budućnost iz Popovca u Srpskoj ligi istok. Radnički je na svom terenu odigrao nerešeno (1:1) sa ekipom Mladosti iz Lučana, a košarkaši Niša poraženi su u Padinskoj skeli.

Odbojkaši Niša pobedili su Partizan u 4. kolu Superlige rezultatom 3:1 (25:17, 25:19, 21:25, 25:17) i tako se popeli na treće mesto tabele najvišeg ranga takmičenja.

Boris Buša i Paskal Ozokje predvodili su Niš sa po 15 poena, dok je Milija Mrdak sa 19 poena bio najbolji u crno-beloj ekipi. Niš u narednom kolu gostuje Karađorđu.

Vaterpolo klub Nais foto: Jelena Mišić Vaterpolo klub Nais odigrao je dva meča na svom bazenu - jedan u subotu, drugi u nedelju.

Prvo je u uzbudljivom meču odigrao nerešeno sa Partizanom, a onda izgubio nakon peteraca (21:20), a onda od Starog grada (16:14) u prvim mečevima Jadranske A1 lige.

Nišlije su trenutno na sedmom mestu, a u sledećem kolu igraju u Beogradu sa Vukovima.

Pobedu, petu zaredom ostvarile su košarkašice Studenta koje su trenutno druge na tabeli, a u petom kolu Prve lige su savladale ekipu Ras rezultatom 71:62.

fk radnicki, fudbal, superliga, foto jelena misic foto: Jelena Mišić Treći remi u sezoni fudbaleri Radničkog upisali su na svom terenu pošto su sa ekipom Mladosti iz Lučana igrali 1:1. U narednom kolu Nišlije, koje su trenutno 9. na tabeli, igraju sa Tekstilcem u gostima.

Košarkaši Niša su pretrpeli poraz od ekipe Beka rezultatom 87:83, a posle petog kola su sedmi na tabeli sa tri trijumfa i dva poraza.

U Prvoj ligi istok u B grupi obe niške rukometne ekipe upisale su pobede. Mladost 2012 je bila bolja od Pirota (36:24), a novoformirani Železničar jug je savladao Žitorađu sa 41:24.

Ekipa Mladosti je prva sa sve četiri pobede, a Železničar jug drugi sa pobedom i utakmicom manje.


Srpska liga istok - niške ekipe i dalje na dnu

fk sindjelic, foto jelena misic foto: Jelena Mišić Sva tri niška kluba koja se takmiče u Srpskoj ligi istok Sinđelić, Brzi Brod i Budućnost iz Popovca pretrpeli su poraze u 12. kolu.

Sinđelić je na svom terenu izgubio od Jedinstva iz Kruševca rezultatom 1:0, a istim rezultatom poražena je i Budućnost u Popovcu od pirotskog Radničkog,

Brzi Brod je izgubio (1:0) u Svilajncu od Radničkog.

I dalje su niški timovi na poslednja tri mesta, a najbolji među njima je Sinđelić sa 10 bodova, ispred Budućnosti koja ima 7 i Brzog Broda sa samo 4 boda.

U narednom kolu Brzi Brod dočekuje Sinđelić, a Budućnost igra u Kruševcu protiv Jedinstva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ska

    17:45 // 28. 10. 2024.

    Meč Naisa sa Partizanom održao se u petak, a ne u subotu. Zapravo počeo je u doslovno isto vreme kada je u hali Čair počeo meč OK Niš i Partizana. Završen je porazom Naisa, ali tek nakon peteraca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: