Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 14. 11. 2023.

| Sport

Trener Slavoljub Đorđević predstavljen na "Čairu": Radnički ne sme da ispadne

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
slavoljub djordjevic, fk radnicki, foto ljubica jocic
Slavoljub Đorđević: Cilj je da se stabolizuje tim; foto: Ljubica Jocić

Pet dana nakon ostavke Nikole Trajkovića, Radnički je predstavio novog šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića koji je istakao da će dati sve od sebe da stabiizuje tim iz Niša i da "Čair" opet treba da bude "vruć teren". Dodao je da je disciplina ono na čemu mora da se odmah proradi.

Kao što su Južne vesti pisale, novi trener "Reala sa Nišave" je Slavoljub Đorđević, nekadašnji trener mlađih selekcija Crvene zvezde, Radnika iz Surdulice i novosadske Vojvodine.

Prvi zadatak koji je pred Đorđevićem je da stabilizuje ekipu, a za sebe kaže da je borac i da je spreman za sve izazove.

Takmičenje je takvo, kakvo je, Plej-of je na tri, četiri boda. Cilj je da ne dođemo u situaciju da, ne daj Bože, Radnički ispadne. To bi bio poraz, a o tome ne želim ni da razmišljam. Da li ćemo u plej-of ili plej-aut, ali ne smemo da dođemo u situaciju da javnost drhti da li će Radnički ispasti. Toliko je mala linija između plej-ofa i plej-auta, a ubuđen sam možemo bolje i Radnički to zaslužuje - rekao je Đorđević.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Radničkog i drugih klubova zahvalio se Upravnom odboru niškog kluba na šansi da vodi klub u kom je igrao i odakle ima mnogo prijatelja.

Radnički je klub među 4 najboljih u Srbiji, to je klub koji je davno bio najgledaniji u ligi. Situacija i raspored su takvi, kakvi su, ne treba da kukamo. Sigirno je da ovaj tim ima ozbiljan potencijal, a ono što mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da stabiizujemo Radnički. Treba mnogo rada, a nadam se da će se vratiti i publika i da svim silama zajedno uspemo - rekao je Đorđević.

slavoljub djordjevic, radnicki, foto ljubica jocic Da "Čair" opet bude "vruć teren"; foto: Ljubica Jocić U stručnom štabu će biti i njegov pomoćnih poslednjih godina Predrag Ranđelović, kondicioni trener Nikola Petrović, Vladimir Đorđević i Igor Pavlović, trener golmana. Ekipu Radničkog, kaže, poznaje, a zna koji je najveći problem.

Ono što sam primetio, treba da se poradi na disciplini. Treba da rešimo unutra, ako ima problema. Jedno je kada gledate utakmice, drugo je kada te unutra i vidite bliže. Pokušaću da promenim neke stvari, da podignem disciplinu i smanjim individuelane greške. Verujem da ova ekipa ima ozbljan kvalitet. Većina igrača je prošle sezone igrala Evropu, a onda došla u situaciju da ispada iz lige - dodaje Đorđević.

Na ruku Radničkog nije išao ni raspored ove sezone, a 14. poziciju na tabeli Đorđević smatra da se to može popraviti dobrim i predanim radom.

Svi ovde znaju kakav je ovo grad i klub. Kada sam dolazio, sa drugim klubom, uvek sam potencirao da je bilo teško da se igra u Nišu. Moramo da vratimo taj kult, da znaju da, da bi uzeli bod, a ne tri, mora mnogo krvi i znoja da proliju. To su stvari koje ću pokušati da unesem igračima - rekao je Đorđević.

O izgledu ekipe nije želeo da precizira.

Dosta stvari što se tiče ofanzive ne bih menjao, ali što se tiče disciplie, to mora da se podigne. Ekipe koje dolaze u Niš moraju da znaju da je ovde "vruć teren". To je ono što fali ekipi. Radnički je igrao ofanzivno, ali nije davao golove. Videćemo zašto. Neću menjati neke stvari, ali postoji nešto što mi smeta. Radničkom trebaju bodovi - istakao je trener.

On veruje da Radnički ima igrače, ali nema jednu jako važnu stvar - tim.

Moramo da napravimo tim. Tim pravi rezultat, ne pojedinac ili trener. Treneri gube utakmice, igrači dobijaju. Ne volim da obećavam svašta. Reći ću kada je loše, nikada neću javno kritikovati igrače - dodao je Đorđević.

U ekipi ove sezone nije bilo Saše Marjanovića, iskusnog Nišlije, a da li će biti u njegovom timu, videće.

Znam da je ostranjen, pričaćemo još. Nisam obavio razgovor ni sa jednim igračem. Cenim ga kao fudbalera, plus je Nišlija. Videću - dodao je.

On se upoznao sa ekipom na današnjem treningu, a do prve provere ima dve nedelje - kada Radnički u 16. kolu dočekuje Čukarički.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MIHAJLO ČELABONAC

    12:15 // 15. 11. 2023.

    Ništa nema od ovoga trenera.
    Svi uzmu lovu na potpis pa plate i kad vide da ne ide bežanija.
    Kafanske pevaljke rade po istom modelu kao jedna grupica trenera u Srbiji.
    Ko je Linta,Ljubinković,Čelar,onaj Batak,Sivić pa samo u krug se vrte.Ima ih još ali za drugo javljanje.
    Do kraja ovog dela mogao je Peca Đorđević da bude šef,a ne da tezgari u 5 sela oko Niša.Ima znanje,srce ima i viziju ali skup.

  • Magla

    09:52 // 15. 11. 2023.

    A ja sam mislio da su ga doveli za omladinski školu pošto je tu imao najviše uspeha!

  • mile

    06:32 // 15. 11. 2023.

    Bljak...koji bre Radnički,ovo je imitacija kluba.Perionica para,budžetsko mezimče Grada.U 100 evra da ni ovaj neće da ostane do Nove godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: