Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 28. 8. 2024.

| Sport

Učesnik Lige šampione priprema se u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo
Niš dobro mesto za uslove; foto: Vanja Keser

Kao i prošle godine, vaterpolisti Novog Beograda će se za novu sezonu spremati u Nišu na bazenu "Čair". Ekipa Živka Gocića će biti u Nišu do 4. septembra, a trener učesnika Lige šampiona kaže da će "promeniti koncepciju igre, ali ambicije ostaju iste".

Podmlađeni sastav šampiona Srbije, nakon priprema u Beogradu treniraće u Nišu na bazenu "Čair". Sezona im počinje utakmicama regionalne Premijer lige 21. septembra, a Novobeograđani brane tri trofeja.

Trener Živko Gocić, koji je tokom karijere nastupao i za Vaterpolo klub Niš, kaže da je ekipa kompletna i da će do 4. septembra trenirati u Nišu.

Po povratku u Beograd nas od 5. do 8. septembra očekuje učešće na Memorijalnom turniru "Vlaho Bato Orlić", kome smo domaćini treću godinu uzastopno, a na kome će još igrati Vukovi, Valis, Vašaš, Špandau i Primorac iz Kotora - kaže Gocić.

Aktuelni šampion Srbije, regionalne Premijer lige i osvajač nacionalnog Kupa pretrpeo je brojne izmene u igračkom kadru pošto su karijere završili Filip Filipović i Duško Pijetlović, a klub su napustili Alvaro Granados, Marko Radulović, Savo Ćetković i gloman Lazar Dobožanov. Sa druge strane u redove Novobeograđana stigli su crnogorski reprezentativac Đuro Radović, dvojac iz Partizana Luka Gladović i Marko Dimitrijević, zatim reprezentativac Holandije Bilal Gbadamasi, kao i trojica igrača iz Vukova Viktor Urošević, Dušan Trtović i golman Milan Glušac.

Ekipa je značajno podmlađena i to je urađeno planski. Imali smo najavu Filipovića i Pijetlovića da će završiti igračke karijere i nije bilo realno naći zamene za takve igrače, pa smo se odlučili da se okrenemo mladim snagama. Promenićemo koncepciju igre, ali ambicije ostaju iste. Prošle sezone borili smo se za sva četiri trofeja, a uspeli smo da osvojimo tri. Biće teško ponoviti takav uspeh, ali uz ozbiljan i predan rad i veliko požrtvovanje nadamo se da ćemo napraviti dobre rezultate - kaže Gocić.

Ekipa Novog Beograda će svakodnevno trenirati na bazenu "Čair", kaže direktorka Sportskog centra Branka Aranđelović.

Prepodne imaju termine u teretani od 9 do 10:30, a na bazenu su od 10:30 do 12:30 i od 18 do 20 sati. Bili su ovde i prošle godine, očigledno im ovde prija i odgovara - kaže Branka Aranđelović.

Novi Beograd će u Ligi šampiona igrati u A grupi sa nemačkim Hanoverom, Steauom iz Bukurešta i pobednikom kvalifikacione C grupe u kojoj se nalaze italijanska Breša, nemački Špandau, Enka iz Turske i solunski PAOK.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:46 // 31. 8. 2024.

    Veliki uspeh za sport u Nisu!
    Kakva beda i bruka i dodvoravanje Sapcu.

  • Razbibriga

    06:07 // 30. 8. 2024.

    @ MIKAC- Ima. V. K. Suva krpa na dnu mora.

  • Mikac

    00:31 // 29. 8. 2024.

    A neki vaterpolo klup iz Niš, ima li?

    • neko sa strane

      13:09 // 31. 8. 2024.

      Naravno da ima, VK NAIS!
      Treneri i deca kvalitetni, ali kao sto uvek biva, nesto drugo koči...
      NEMA PARA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: