Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 23. 8. 2024.

| Sport

"Želja" u dugovima ili novi rukometni klub - pitanje je Grada Niša sad

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Železničar
Novi ili stari klub?; foto: JV / Vanja Keser

Pre 10 dana je Dragoslav Pavlović, novi gradonačelnik Niša, u ekspozeu istakao da Rukometnom klubu Železničar treba udahnuti novu budućnost, a sada kaže da su u toku razgovori i razmišljanja da li ponovo uspostaviti "Želju" koji je u blokadi od skoro 12 miliona dinara ili osnovati novi klub koji bi krenuo od nule.

U skraćenom izlaganju ekspozea posle ponoći na sednici Skupštine tada kandidat za gradonačelnika, između ostalog, istakao je da je "plan da klubove poput Rukometnog kluba Železničar vrate u kolosek i udahnu novu budućnost". Razgovori na tu temu su već počeli, kaže Dragoslav Pavlović.

U toku su razgovori o modelu ponovnog uspostavljanja Rukometnog kluba Železničar. Nažalost, klub se suočava sa ozbiljnim finansijskim problemima, a još nisam uspeo da sagledam celokupnu situaciju. Postoje tužbe iz prethodnog perioda koje nisu iznete u javnost, a očekuje se i da će se pojaviti nove - kaže Pavlović.

Dragoslav Pavlović Dragoslav Pavlović: Stari "Želja" ili novi klub?; foto: Ljubica Jocić Račun Železničara je, prema podacima Narodne banke Srbije, 856 dana u blokadi i sada je ona 11.922.581 dinar. Klub je prošle godine izbačen iz lige zbog neizmirenih dugova, a zbog sumnje da je zloupotrebio 1,6 miliona koje je dobio od Grada i da je uz falsifikovanje računa uplatio 1,5 miliona para kluba na račune preduzeća, uhapšeno je odgovorno lice "Želje" 53-godišnji S. M. iz Niša, pa pušten.

Ništa se ne može promeniti preko noći, ali zajedno možemo stvoriti model koji će doneti svetliju budućnost niškom rukometu - dodaje Pavlović.

Zato postoji i ideja da se ne "budi" Železničar iz milionskog dugog sna, već da Niš dobije novi muški rukometni klub.

Moguće je razmišljati o osnivanju potpuno novog kluba koji bi krenuo od nule i doneo svež početak muškom rukometu u Nišu. Ženski rukomet, predvođen Naisom, funkcioniše dobro i beleži uspehe, ali muški rukomet trenutno trpi zbog loše organizacije i nedostatka podrške. Potrebna nam je ne samo seniorska ekipa, već i revitalizacija rukometne škole, jer se potencijal za ovaj sport u Nišu ne sme zanemariti. Mnogi mladi rukometaši i seniori treniraju van Niša, u Aleksincu i Prokuplju i to nije smeo da se dogodi. Moramo vratiti mlade rukometaše u Niš i obezbediti im adekvatne uslove za trening - kaže Pavlović.

Na probleme Železničara, koji traju više godina, nekadašnja gradonačelnica Niša Dragana Sotiorvski je rekla da je Grad samo nemi posmatrač.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik II

    15:03 // 24. 8. 2024.

    "Željo...teka" za zaludni i zaulavi! Kada odete u KC Niš svi kukate na doktore, profesore dr sci a oni nemaju osnovne uslove zarad , niti instrumente, niti alkohol, niti jod a vi ste svi bolesni - što i ja vidim akamoli doktori ! Uzmite se ljudi u pamet /ako je imate/ , životi vam vise o koncu a vi se isprdjujete i sa izmeštanje pruge i sa stadion i sa rupe !
    Nikada vi nema dodje pamet ! Na žalost

  • Palilulac BB

    10:45 // 24. 8. 2024.

    Lep primer dajete, kad se naprave dugovi, pustis firmu (klub) niz vodu, i ajde od pocetka… takva drzava, takav sport, takva privreda… dok nema odgovornosti za titulu direktora, nema ni napretka…

  • Nikola

    19:40 // 23. 8. 2024.

    Kaže neko ko je doveo taj klub u ovu katastrofalnu situaciju

    • Prike

      06:34 // 24. 8. 2024.

      Onaj pumpadzija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: