Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

aerodrom

  • Rajaner sleteo iz Italije; foto: N. M

    "Rajaneru" skupo da leti iz Beograda, ali kažu da će širiti mrežu u Nišu

    Jednu od omiljenih linija koja je Niš povezivala sa Evropom "Rajaner" je ukinuo početkom godine, od kada više ne leti do Bergama, a odnedavno ni do Stokholma u zimskoj sezoni, ali su za Exyuaviation iz kompanije rekli da to što ne planiraju da lete iz Beograda koji im je preskup, ne znači da neće nastaviti da šire svoju mrežu iz Niša koji im je trenutno "baza" u Srbiji.

    (5) detaljnije
  • wizz air

    Tokom oktobra sa niškog aerodroma do Kelna umesto do Dortmunda

    Prema podacima sa zvaničnog sajta mađarske niskotarifne avio-kompanije Wizz Air, od 2. do 27. oktobra avioni sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" leteće do Kelna, umesto do Dortmunda. Od 31. oktobra saobraćaj do Dortmunda se vraća, a do Kelna ukida.

    (4) detaljnije
  • wizz air

    Let Niš - Malme ukida se od novembra

    Prva ikada "low cost" linija sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki ponovo će biti ukinuta i putnici od novembra više neće moći da lete iz Niša do Malmea, potvrdili su iz kompanije "Wizz Air" novinarima Južnih vesti.

    (18) detaljnije
  • aerodrom konstantin veliki

    Putnici na niškom Aerodromu skoro sedam sati čekali let pa im otkazan za naredni dan

    Grupa putnika je u subotu, 22. jula, na niškom aerodromu Konstantin Veliki svoj let čekala skoro sedam sati, da bi im na kraju on bio odložen za naredni dan. Kako priča jedna putnica, do ponoći nisu znali da li će let biti definitivno otkazan, pa su ljudi koji nisu iz Niša morali da prespavaju na aerodromu jer kompanija nije mogla da im obezbedi smeštaj.

    (14) detaljnije
  • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

    Zbog oluje otkazan let iz Niša do Krfa

    Zvanično sa niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" ne otkrivaju razloge zbog kojih je let iz Niša do Krfa, planiran za jutros u 6:25 otkazan, ali je ministar saobraćaja Goran Vesić rekao da je razlog to što je oluja odnela krov sa jedne od pomoćnih prostorija kontrole leta. Zato ni avion iz Krfa nije sleteo na niški, već na aerodrom u Sofiji, ali nadležni tvrde da je situacija normalizovana i da se svi letovi realizuju na vreme.

    detaljnije
  • avion, niš

    Od 15 do 350 evra - kuda se sve može (jeftino) leteti sa niškog aerodroma

    Za one koji žele da lete avionom sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu do jedne od 15 destinacija i to od 1. jula do 31. avgusta mogu to uraditi po ceni već od oko 1.700 dinara koliko za 20. jul košta karta do Beča avionom Rajanera . Cene do ostalih destinacija, prema podacima sa sajtova avio-kompanija koje voze iz Niša, kreću se od 2.119 dinara u jednom pravcu. Najskuplja karta iz Niša ovog leta je do Atine i to 26. avgusta - 44.591 dinar.

    (5) detaljnije
  • Avion Nis Tivat, foto jv milan zirojevic

    Od danas ponovo avio-linije od Niša do Tivta i Atine

    Od danas do 13. septembra svi koji žele da do Atine ili Tivta odu avionom, moći će to da učine i sa Aeorodroma "Konstantin Veliki" u Nišu. Karte za sezonske letove do glavnog grada Grčke ili do crnogorskog primorja koštaju od 3.874 do 28.516 dinara, prema podacima sa sajta nacionalne avio-kompanije Air Serbia.

    detaljnije
  • rajaner

    Umesto u Niš - sleteli u Sofiju, satima čekali pa povratak u Srbiju platili sami

    Putnici avio kompanije " Ryanair" koji su se u ponedeljak, 5. juna vraćali iz Malte za Niš, umesto na aerodrom "Konstantin Veliki" sleteli su na sofijski aerodrom, kako su im rekli u avionu, zbog nepredviđenih vremenskih okolnosti. Iako im je rečeno da će će im obezbediti prevoz do Niša, nakon 2 sata provedenih na aerodromu dobili su informaciju da će se ipak u Niš vratiti o svom trošku.

    (20) detaljnije
  • Aerodrom Konstantin Veliki Nis, foto JV Milan Zirojevic

    Ako je bilo propusta poverenica pozvala Mešihat Islamske zajednice da podnesu pritužbu

    Nakon saopštenja Mešihata islamske zajednice u Srbiji u kome pozivaju na bojkot nezadovoljni tretmanom muslimanki tokom bezbednosnih procedura i „neprofesionalnom i diskriminatornom ponašanju” službi sigurnosnih protokola na aerodromima „Konstantin Veliki” u Nišu i „Morava” u Kraljevu prema ženama sa hidžabom, reagovala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i pozvala ih da se obrate instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i podnesu pritužbu ukoliko smatraju da je došlo do diskriminacije.

    (12) detaljnije
  • aerodrom niš

    Nadležni najavili da je moguće povećanje broja sezonskih linija iz Niša do Tivta i let do Podgorice

    Do poznatog primorskog grada u Crnoj Gori iz Niša može da se ide avionom tokom leta dva puta nedeljno već nekoliko godina, a da je moguće povećanje avio-letova do Tivta ove sezone, najavili su nadležni nakon sastanka u Gradskoj kući. Direktor Aerodroma Srbije je rekao i da su razgovarali o mogućnostima za uvođenje linije Niš - Podgorica.

    (10) detaljnije
  • aerodrom

    Reakcija "Aerodroma Srbije": Uvedene nove linije iz Niša, povećao se broj putnika, ugovori važe do 2024.

    Iako iz preduzeća Aerodromi Srbije , u okviru koga posluje niški Aerodrom "Konstantin Veliki", više od nedelju dana nisu odgovorili na pitanja novinara Južnih vesti , reagovali su na tekst koji je objavljen, navodeći da su za 4 godine koliko je državni uvedene nove linije - do Beča i Malte, kao i sezonska do Krfa, da je ostvaren rekord u broju putnika, kao i da ugovori sa niskotarifnim kompanijama Ryanair i WizzAir važe do početka letnje sezone 2024. godine.

    (20) detaljnije
  • fb

    Niški aerodrom više nije povezan sa "Ryanair" bazom, moguće ukidanje i drugih jeftinih letova

    Čak 14 linija ukinuto je sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u prethodne 4 godine, koliko on nije niški već državni, a poslednju do Bergama mnogi smatraju najznačajnijom, jer je Niš tako bio povezan sa bazom Ryanair-a koji odatle leti do 97 destinacija. Da je gubitak prevelik, a da su nadležni to mogli da spreče, smatra glavni urednik portala Flynaissus Aleksandar Đorđević, koji ističe i da nakon poklanjanja, osim ukidanja, nijedna niskotarifna kompanija nije uvela novu linija sa niškog aerodroma. Prognozira i da je ove godine moguće i masovno ukidanje jeftinih letova, ako se taksa po putniku poveća.

    (44) detaljnije
  • aerodrom Niš

    Vučić: Uložićemo i niški Aerodrom će biti ozbiljan

    Država će uložiti više od 40 miliona evra u rekostrukciju niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je na niškoj vazdušnoj luci danas sa cvećem dočekao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

    (16) detaljnije
  • helikopter

    Besplatni letovi za mlade koji bi da saznaju kako je biti pilot

    Mladi od 16 do 18 godina, koji bi da saznaju kako je biti pilot, mogu da se prijave za besplatne letove motornom jedrilicom, poručuju iz Aero-kluba "Vazduhoplovci Niša", a prijave su otvorene do 7. oktobra.

    (3) detaljnije
  • Aerodrom Konstantin Veliki Nis, foto JV Milan Zirojevic

    Povećanje broja putnika na Aerodromu "Konstantin Veliki", pad kargo-saobraćaja

    Skoro 10 puta više putnika na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu je bilo do početka juna ove godine nego u istom periodu 2021. godine, opterećene kovid krizom, pokazuje statistika. Do kraja maja ove godine je 119.280 putnika koristilo usluge niške vazdušne luke što je povećanje od 863.72 %. U kargo-saobraćaju, sa druge strane, beleži se pad od oko 86 %.

    (4) detaljnije
  • aerodrom konstantin veliki

    Gde je niški aerodrom 4 godine od poklanjanja državi: odnet nije, modernizovan nije

    Neispunjena obećanja o modernizaciji, dug Nišlija koji raste i manji broj “low cost” linija - tako Mladen Jovanović, nekadašnji direktor Nacionalne koalicije za decentralizaciju opisuje rad Aerodroma “Konstantin Veliki” četiri godine nakon što ga je preuzela država. Dok on smatra da preuzimanje nikako ne može da se opravda, urednik Vazduhoplovnog portala Srbije "Tango Six" Petar Vojinović kaže da je ono odrađeno nespretno, ali da je rezultat pozitivan. Iz Aerodroma nisu odgovorili na pitanja o godišnjici.

    (17) detaljnije
  • Avion Nis Tivat, foto jv milan zirojevic

    Sa malim zakašnjenjem odleteli prvi avioni iz Niša do Atine i Tivta

    U sredu u 6:07 sa Aerodroma "Konstantin Veliki" poleteo je prvi avion na sezonskoj avio-liniji Niš - Atina. Sa poletanjem je malo više kasnio prvi sezonski avion do Tivta, pa su putnici u Crnu Goru krenuli u 12:27.

    (4) detaljnije
  • naslovna avion

    Avionom iz Niša u Beograd, koliko zaista traje putovanje jedinim letom unutar Srbije [video]

    Da li ima smisla ići avionom do prestonice, koliko je novca potrebno, a koliko vremena za aerodromske procedure i ko uopšte i koristi ovu liniju pitali su brojni građani nakon što je uveden let Niš - Beograd, a proveravale su novinarke Južnih vesti . Na let od 30 minuta kreću bez pasoša i kovid propusnice i redom odgovaraju na pitanja koja građane najviše interesuju, a od kojih je glavno koliko - novca i vremena.

    (14) detaljnije
  • 35 godina

    Gradu plaketa povodom godišnjice Aerodroma i obećanje o novim ulaganjima u nišku vazdušnu luku

    I pored toga što Gradu Nišu još nije otpisan dug za zemljište oko Aerodroma "Konstantin Veliki", koji je pre 3 godine poklonjen Republici, a dnevna kamata prelazi 6.000 evra, Grad je na svečanoj Akademiji, pored uobičajenih obećanja o novim ulaganjima i linijama, dobio plaketu povodom 35. godišnjice niške vazdušne luke. Istaknuto je da niški aerodrom ima sigurnu budućnost zahvaljujući, kako je rečeno, podršci Vlade i resornog ministarstva.

    (8) detaljnije
  • gazela

    Posle 15 godina Ministarstvo se predomislilo - ne prodaju leskovački aerodrom, kažu neophodan vojsci

    Nakon što je 2006.godine Ministarstvo odbrane stavilo na prodaju aerodrom u Leskovcu, a potom 2019. isto učinila i Direkcija za imovinu, sada se od ove odluke odustalo. Kako je povrđeno Južnim vestima iz Ministarstva, ovaj aerodrom nije više na prodaju jer je, navode, neophodan za funkcionisanje sistema Vojske, a dodaju i da je pokrenut postupak za njegovo izuzimanje iz Master plana.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: