Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 30. 1. 2020.

| Zabava

Domaće ostvarenje "Asimetrija" u niškim bioskopima

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
asimetrija
Uloge tumače Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj...; foto: Promo plakat

Asimetrija - prvi film mlade rediteljke Maše Nešković, koji je na Festivalu autorskog filma osvojio nagrade za najbolju montažu i najbolje snimateljsko ostvarenje, novitet je u niškim bioskopima. Od danas su na repertoaru Cineplexx-a i Vilinog Grada i drama Pravo na prigovor, horor Okretaj zavrtnja, kao i filmovi Jadnici i Pavaroti.

Film Asimetrija ima tri narativna toka jednog ljubavnog para, u tri ključne faze njihovih života.

Dečak i devojčica provode zajedno poslednje bezbrižne dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo. Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima - navodi se u opisu filma.

Pravo na prigovor drama je zasnovana na istinitom događaju o čoveku koji je osuđen na smrt zbog zloglasnog ubistva za koje je tvrdio da ga nije počinio. Horor Okretaj zavrtnja prati mladu dadilju, koja brine o dvoje dece koja su ostala siročad nakon smrti roditelja, otkrivajući mračne tajne.

Film Jadnici, koji se od danas prikazuje u bioskopu Cineplexx, prati Stefana koji se pridružuje odredu za borbu protiv kriminala u predgrađu Pariza.

Inspirisan neredima u Parizu 2005. godine i Lađ Lijevim istoimenim kratkim filmom, Jadnici su provokativni uvid u napet odnos koji vlada između lokalnog stanovništva i policije - stoji u opisu.

U Vilinom Gradu na repertoaru je i dokumentarni film dobitnika Oskara, reditelja Rona Hauarda, koji donosi priču o čuvenom operskom pevaču Pavarotiju.

Ovaj dokumentarni film sadrži istorijske koncerte i intimne intervje uključujući nikada do sada viđene snimke i vrhunsku Dolby Atmos tehnologiju - navodi se u sinopsisu.

Od subote, 1. februara pretpremijerno u niškim bioskopima biće prikazan i animirani film Frka o štencu koji ostaje bez konfora na koji je navikao kada ostane bez vlasnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: