Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 16. 10. 2024.

| Zabava

"Into The Pit Fest" sedmi put promoviše "underground zvuk" u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic
Posle 5 godina pauze; foto: Aleksandar Mijalković

Nakon pet godina pauze, Into The Pit Fest biće održan sedmi put u Nišu u subotu, 19. oktobra u AKC Fuzz-u. Festival "underground zvuka" okupiće pet bendova različitih žanrova, a svi će imati po 50 minuta da se predstave publici.

Iako će nastupi bendova početi od 20 sati, iz AKC Fuzz-a kažu da će publika moći da dođe već od 18 sati kada će program početi.

Poslednji Into The Pit Fest je održan 2019. godine i pamtimo ga kao utočište underground scene u Nišu. Od tada, prošlo je 5 godina, pauza u toku korone i nedostatak adekvatne podrške su bili razlog - kažu organizatori.

Među bendovima koji će nastupiti u subotu biće Replicunts koji je više od 10 godina na sceni i poznat po tvrđem zvuku i “old school” pank-roku.

Nastupiće i 3 A. M. bend koji, iako je oformljen 2021. godine, čine muzičari koji duže od tri decenije nastupaju, a publiku očekuje i bend Sistematsko uništavanje sistema.

Oni su pravi dokaz da pank nije faza već način života. Pored ovog projekta imaju još gomilu drugih i vrlo su se duboko uvukli u pore scene, definitivno jedna od bitnijih žila koja održava istu. Punk‘n’roll bend, kako sebe žanrovski nazivaju, uz koji ćete možda i zaplesati ali definitivno nećete moći da mirujete - kažu organizatori.

Na festu u Nišu nastupiće i Totalni promašaj, a organizatori ističu da će, iako su napravili dužu koncertnu pauzu, pružiti publici “suštinu hardkor panka”.

Priliku da predstavi domaćoj publici imaće i Righel, ekperimentalni bend iz Niša koji fuzijom žanrova stvara unikatan zvuk.

Pre i posle nastupa bendova, koji će trajati po 50 minuta, najavljen je di-džej set Ćafija.

Ulaznice za sedmi Into The Pit Fest koštaju 800 dinara u pretprodaji i mogu se naći u kafue Yeti, dok će na dan dan održavanja festa koštati 1.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Pronađite nas na: