Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 18. 9. 2024.

| Zabava

Mladi niški alternativci početkom oktobra organizuju drugi "Underground fest"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Underground festival
Od 4. do 6. oktobra u velikoj sali NKC-a; foto: Jelena Perić

Underground festival koji su prošle godine pokrenuli mladi muzičari iz Niša, biće održan drugi put od petka, 4. do nedelje, 6. oktobra od 19 sati u velikoj sali Niškog kulturnog centra. Posetioce očekuju različiti muzički žanrovi i nastupi 15 mladih, lokalnih bendova.

Pop-rok, hevi metal, grandž, post-pank i stoner rok vraćaju se u prostore nekadašnjeg, čuvenog Muzičkog kluba 81, a prema rečima organizatora festivala ove godine posetiocima će svoju muziku predstaviti dvostruko veći broj bendova.

Prve večeri festivala nastupiće bendovi Opproprium, Mulj, Obluda, Voodoo i Monah, dok druge večeri festivala mogu se očekivati nastupi bendova Stop the Dial, Maktub, 557, Nemir i Righel.

Poslednje večeri festivala, u nedelju, niškoj publici će se predstaviti bendovi Olovni vojnik, Sky Hook, Qyzil, Internaut i Autonomna Kontrola, a Jakov Živković, koji je i jedan od organizatora ističe da nastupi ne bi bili mogući bez događaja na kojima su Nišlije donacijama finansirale festival.

Fandrejzer-žurke nisu bile samo sredstvo za prikupljanje novca. One su i same bile kulturni događaj, mesto na kojem se za naše ime i ono za šta se zalažemo čulo mnogo glasnije, a gde se i publika pripremala za festival prvih oktobarskih dana. Koncepcija tih žurki uključila je, pored muzike, i izložbu likovnih ostvarenja, što je privuklo više stotina posetilaca” – navodi Živković.


Rok tribina i muzička kompilacija

Za održavanje festivala, Živković ističe da je zaslužna energija mladih ljudi i veliko interesovanje za rok kulturu poslednjih nekoliko godina, a ovogodišnji novitet Underground festivala biće i tribina i predstavljanje Underground muzičke kompilacije na kojoj će se predstaviti ovogodišnji izvođača na festivalu.

Na promociji koju spremamo prisustvovaće mnogi poznati rok kritičari, a zajedno sa njima i oni koji su snimali i pisali pesme za ovaj album. One su njihov pečat i govore mnogo o njihovoj ličnosti i pogledu na svet. Veoma je bitno da se osećanja i stavovi uvek javno iskazuju, pogotovo kroz najlepšu granu umetnosti – muziku - navodi Živković.

Tribina i predstavljanje muzičke kompilacije zakazani su za subotu, 21. septembar od 20 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra. Ulaz na promociju je besplatan, a organizatori napominju da će posetioci tom prilikom moći da kupe svoj primerak CD izdanja.

Karte za drugi Underground festival mogu kupiti u knjižari Niškog kulturnog centra, po ceni od 400 dinara za svako veče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: