Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 3. 7. 2024.

| Zabava

Na trećem festivalu horora u bivšoj doljevačkoj klanici čak 30 filmova

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Slaughter festival (1)
Horor filmovi u nekadašnjoj klanici; foto: Slaughter horror film festival

Na Slaughter Fest-u, koji će od 5. do 7. jula treći put biti održan u bivšoj doljevačkoj klanici, posetioci će moći da pogledaju čak 30 dugometražnih i kratkih horor filmova svetske produkcije. Ulaz je besplatan svake festivalske večeri, a za posetioce iz Niša i Leskovca organizovan je i prevoz.

Za nagradu Zlatna macola nadmetaće se i francuski film Supstanca, koji je nedavno u kanu dobio nagradu za najbolji scenario.

Na repertoaru su i filmovi Titan, italijanski horori Bunar i Mimi, princ tame, kao i domaća ostvarenja Radnička klasa ide u pakao i Videoteka.

Poseban deo programa zvaće se “Omaž Dejvidu Linču” i u sklopu njega biće prikazani čuveni filmovi Glava za brisanje i Tvin Piks: vatro, hodaj sa mnom.

Van konkurencije biće projektovani i filmovi Amelijina deca, Pričaj sa mnom, Skup senki, Čudovište, Izgreban, 1978: Tinejdžerski noćni provod i drugi.

U planu je i prikazivanje novih kratkih horora iz međunarodne konkurencije koji su se na slovenačkom festivalu Grossmann takmičili za nagradu Hudi maček.

Selektor programa i umetnički direktor festivala je Dejan Ognjanović, čiji je roman Zadušnice bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu ove godine.

On će 6. jula od 13 sati biti i moderator tribine “Horor u video-klubovima” u Deli prostoru u Nišu, gde će govoriti i scenarista i reditelj Luka Bursać, vlasnik video-kluba MB Miško Jančić i stručnjak za retke horor naslove i koautor emisije Šok koridor Nenad Bekvalac.

Predsednik žirija na festivali biće Romen Pol iz Luksemburga, koji je 33 godine radio na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Briselu.

Osim projekcije filmova i muzičkih nastupa, u bivšoj doljevačkoj klanici biće priređena i izložba originalnih skulptura umetnika Arpada Slančika.

Kako je ranije najavljeno, otvaranje festivala se planira na istorijskom lokalitetu u tvrđavi Korvin grad (Koprijan).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa

    22:23 // 4. 7. 2024.

    Sta je sledece?! U logorima praviti dens festivale?! Klanice su mesta gde su zivotinje patile radi naseg opstanka.Zalosno je na takvim mestima praviti festivale..Kakvi su to neljudi kojima ovakve stvari padaju na pamet!!

  • Torpedo

    20:00 // 4. 7. 2024.

    Mogla bi i Niska banja nesto slicno da organizuje. Propali hoteli, ruine, idealni za snimanje horor filmova!

  • Гага

    14:31 // 4. 7. 2024.

    ...шта ћеш боље место за"хорор",од дољевачке кланице...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: