Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 26. 8. 2024.

| Zabava

Počinje leskovačka Roštiljijada, prve večeri koncert Saše Matića

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Roštiljijada 2021
Cene pljeskavica - mala 250, a velika 300 dinara; Ilustracija; foto: M. M.

Tradicionalni festival roštilja u Leskovcu počinje danas i trajaće do 1. septembra, a tokom sedam dana trajanja manifestacije, uz muzički program, posetioci će moći da vide i okuse najveću pljeskavica na svetu, kao i da probaju druge leskovačke specijalitete. Muzički program večeras otvara koncert Saše Matića, a narednih dana nastupiće i grupa Zana, Uroš Živković, Sanja Vučić, Željko Vasić. Njihovi nastupi koštaće Leskovčane čak 8 miliona dinara.

Tradicija duga preko tri decenije nastavlja se i ovog avgusta, jedna od najznačajnihih manifestacija u Srbiji i brend Leskovca okupiće ljubitelje specijaliteta sa roštilja, ali i drugih prepoznatiljivih jela poput leskovačke mućkalice i prasetine i jagnjetinje sa ražnja.

"Roštiljijada" se organizuje 34. put, a iz Turističke organizacije Leskovac ističu da je reč o najposećenijoj gastro-turističkoj manifestaciji na Balkanu, sa preko 500.000 posetilaca.

Dobro došli u prestonicu roštilja, nek sva vaša čula uživaju. Tokom sedam dana trajanja, Roštiljijada promoviše specijalitete sa roštilja, brendirano roštilj meso i Leskovac, kao gastronomski i ugostiteljski centar - kažu iz TOL-a.

Takmičenje u pripremi najveće pljeskavice zakazano je za četvrtak, 29. avgust od 18:30, a istog dana će se takmičiti i majstori roštilja. U petak, 30. avgusta, biće održano takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola i nadmetanje u pripremi najveće pljeskavice iz ruke.

Kada je reč o muzičkom programu, on će biti održan na Gradskom trgu, a večeras počinje u 21:30 nastupom Time out band, dok od 22:30 na scenu izlazi Saša Matić.

U utorak, 27. avgusta, koncert će imati grupa Savršen dan i Željko Vasić, a u sredu, 28. avgusta, nastupaju grupa Kasperi i Sanja Vučić.

Četvrtog dana na "Roštiljijadi" će nastupiti grupa Fusion band i pevač Uroš Živković, a u petak je zakazan koncert Nikole Spasića i Elme Sinanović.

U subotu, 31. avgusta nastupaju grupa Collective i Blažo Petrov, a koncert večeri održaće grupa Zana.

Njihovi nastupi koštaće Leskovčane čak 8 miliona dinara, što je oko 68.000 evra. Najviše će biti izdvojeno za nastup Saše Matića - skoro 2,5 miliona, dok će blizu jedan milion dinara za koncert biti plaćeni Saša Vučić i Željko Vasić. Grupa Zana dobiće za nastup 840 hiljada dinara, a koncerti Elme i Uroša Živkovića ukupno koštaju oko 2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MILAN vozač

    14:06 // 27. 8. 2024.

    Iako je na 30min od Niš auto putem ne hvala. Na vrućini da jedem meso čudnog porekla i sastava. Bio jednom običan vašar ništa zanimljivog nećete naći osim koncerata.

  • Drasko

    11:56 // 27. 8. 2024.

    Pre 14 g. bio i vise nikad.Nezna se da li je gori rostilj ili ambijent.O higijeni nebi zeleo da komentarisem.

  • Mare

    11:52 // 27. 8. 2024.

    Kazu ocekuju 500.000 posetilaca.Ovi bre ili neznaju koliko je to ljudi ili lazu i suse.Koji posetioci? Mozda iz Bg, Nisa,N.Sada? Ajde ne lupetajte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: