Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 15. 7. 2024.

| Zabava

Poslednja nedelja avgusta u Niš donosi 16 rok koncerata

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Brkovi-Banovina-jun-2018-Vanja-Keser-(8)
od 25. do 31. avgusta Nišlije očekuje 16 koncerta dan za danom;Foto: Vanja Keser

U poslednjoj sedmici avgusta, počevši od nedelje, 25. avgusta, do subote, 31. avgusta, Nišlije očekuje 16 koncerata, uključujući i neke od regionalno popularnih bendova poput Električnog orgazma, Brkova, Orthodox Celts-a, Ničim izazvan, Buč Kesidija, Bitanga.

Rokenrol kraj avgusta počeće u nedelju, 25. avgusta kada će u Banovini Električni orgazam nastupiti od 21 sat i zajedno sa Nišlijama proslaviti 40 godina od albuma Kako bubanj kaže.

Narednog dana, u ponedeljak, 26. avgusta od 20:30, takođe u niškoj Banovini biće održan 19. Čupin memorijal.

Iako je prvobitno trebalo da bude održan 13. juna, zbog radova na radova na gasifikaciji u dvorištu Univerziteta, termin je pomeren, a publika će imati priliku da čuju bendove 557, Gora, Mulj, Offload i Y.O.X.

Kao i prethodnih godina slogan će biti “Najvažnije je biti zdrav”, te će Memorijal biti humanitarnog karaktera, a sav prikupljen novac biće prosleđen za lečenje malog Nišlije Dimitrija Todorovića.

U utorak, 27. i sredu, 28. avgusta, biće održana i Nisomnia, koja je iz istih razloga pomerena za kraj avgusta.

Prema njihovim najavama, na ovom festivalu trebalo bi da nastupe bendovi Bitange, Lutke na koncu, Ludak u razvoju, Ničim izazvan, Koi Koi, Rockoshop, The Bestbeat, Plastic Sudnay i Orthodox Celts.

Pretposlednjeg dana avgusta u dvorištu niške Banovine nastupiće pank-folk legende Brkovi.

U Niš dolaze u okviru turneje kojom obeležavaju 20 godina postojanja benda i 15 godina od objavljivanja debitantskog albuma PunkFolkWelness, ali i 10 godina četvrtog albuma Pi*da materina.

Popularni levoruki disko rokenrol dvojac iz Pančeva Buč Kesidi održaće samostalni koncert u subotu, 31. avgusta, u Banovini.

U Niš se vraćaju posle dve godine i nastupa koji je nominovan za koncert godine, a iz benda poručuju da će svirati i nove pesme.

Koncert će biti održan nakon uspešno završene regionalne turneje, a organizatori ističu da će dolazak u Niš dvojcu iz Pančeva biti povratak u jedno od njihovih najvećih uporišta od početka karijere, s obzirom na to da je prethodni nastup u Nišu nominovan za najbolji regionalni koncert godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Stamenković

    14:04 // 16. 7. 2024.

    Pa to je hit! Većina koncerata u vremenski okvir manji od nedelju dana, posle ostatak godine Č - A - B - A- R! Pozdrav iz Malče!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: