Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 21. 8. 2024.

| Zabava

Premijera filma "Real Life" u Banovini

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
festival diplomskog filma
Premijera na Festivalu diplomskog filma; Ilustracija; foto: SKC Niš

Priču koja se dešava u bliskoj budućnosti u kojoj AI “dating” aplikacija ReaLife određuje ljudske odnose, a koju scenarista i reditelj Srđana Jankovića donosi u istoimenom filmu, niška publika će premijeno moći da pogleda u četvrtak, 22. avgusta, od 20:30 u dvorištu Banovine u okviru Festivala diplomskog filma.

ReaLife aplikacija prošla je kroz revolucionarnu nadogradnju koja omogućava korisnicima da šalju avatare umesto sebe na romantične sastanke. U filmu, ti avatari predstavljaju savršene verzije samih sebe, privlačnije, pametnije i samouverenije.

Glavni lik filma je 26-godišnja Neda, mlada i uspešna pripravnica koja skriva svoje nesigurnosti i romantičnu prirodu iza čvrstog izgleda. Ona je zaljubljena u Mirka, ali nikada nije imala hrabrosti da mu se suoči licem u lice. Umesto toga, Neda je poslala svoj avatar na dvanaest sastanaka sa Mirkovim avatarom, jer Mirko takođe šalje svoj avatar zbog nesigurnosti - radnja je fima.

U ovoj napetoj i emotivno nabijenoj naučnofantastičnoj komediji, istražuje se, ne samo zavisnost od veštačke inteligencije, već i dublje implikacije takvog sistema na ljudsku psihu i romantične odnose.

Vizuelni pristup filma je futuristički, sa paletom boja koja podseća na estetiku aplikacije ReaLife. Pokreti kamere su dinamični tokom scena sa avatarima, dok je u scenama sa pravim ljudima sporiji tempo kako bi se istakao kontrast između virtuelnog, brzog i realnog, sporog sveta.

ReaLife je filmsko putovanje koje će izazvati publiku da razmišlja o granicama tehnologije, ljubavi i sopstvene hrabrosti, ostavljajući ih sa otvorenim pitanjem da li će Neda prevazići svoju zavisnost od aplikacije ReaLife ili će njena zavisnost pobediti - kažu autori.

Glavnu ulogu Nede tumači glumica Magdalena Mijatović, a ulogu Mirka Marko Pavlović. Uloge konobara poverene su Senadu Milanoviću i niškoj glumici Uni Kostić.

Direktor fotografije filma je Aleksandar Jakonić, montažer Marko Milanov, a muziku potpisuje Nenad Janković - Nele Karajlić. Izvšrni producenti filma su Mihailo Milidragović i Nišlija Marko Živković.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: