Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 30. 8. 2024.

| Zabava

Urbana melanholija i euforija: "Buč Kesidi" se vraća u Niš

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Buč Kesidi
Neobjavljeni materijali, drugačiji koncept spremili za Nišlije; foto: Fejsbuk "Buč Kesidi"

Pred koncert koji će održati u niškoj Banovini poslednjeg dana avugsta, regionalno popularni disko-pop-elektro dvojac Buč Kesidi najavljuje drugačiji koncept i “nekoliko novih trikova” koje će premijerno izvesti pred niškom publikom. Niš kao jedan od prvih gradova u kojima su nastupali, za njih ima posebnu važnost, zbog čega kažu da “ne dolaze, već se vraćaju”.

Koncert koji će biti održan u subotu, 31. avgusta od 21 sat, biće prvi nakon dve godine koji će gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica održati u Nišu.

Te, 2022. godine takođe u Banovini, održali su koncert koji je bio nominovan za koncert godine na regionalnoj MAC Awards ceremoniji, a levoruki muzičari ističu da su za nišku publiku spremili poseban i drugačiji koncept, nekoliko novih trikova i pesama, koje će premijerno izvesti u Nišu.

Niš je uvek bio poseban za nas. Kad kažemo "Buč Kesidi se vraća u Niš", mislimo na povratak tamo gde se osećamo kao kod kuće. Taj grad je bio jedna od prvih stanica na našem putu i svaki put kad sviramo ovde, osećamo se kao da smo ponovo na početku, ali sa većim iskustvom i još većom energijom. Kad smo dobili nominaciju za najbolji koncert godine, to nam je samo potvrdilo divnu konekciju sa Nišlijama - kažu iz benda.

Njihova muzika je spoj urbane melanholije i euforije, a kada govore o svojoj popularnosti Racić i Zarubica ističu da je jedan od razloga i to što svaki grad ima svoje uspone i padove, te da publika njihovu iskrenost može da se prepozna u muzici i tekstovima.

Kad se popneš na scenu, uvek imaš neki osećaj odgovornosti prema svojoj publici. Mi volimo da se zezamo s muzikom i eksperimentišemo zvukovima, ali ostajemo verni sebi. Nema straha od komercijalizacije jer verujemo da, dokle god radimo ono što volimo i ostajemo iskreni prema sebi, sve je kul. Ako naša muzika dođe do šire publike, to je samo znak da radimo stvari kako treba - ističe Buč Kesidi.

Kad je reč o njihovim nastupa, kažu da pažnju obraćaju i na vizuelni identitet, koji je oduvek bio važan deo njihovog izraza.

Kad pravimo spotove ili nastupe uživo, trudimo se da sve bude povezano, od muzike do izgleda. Radimo s ljudima koji razumeju našu viziju, i uvek želimo da prikažemo nešto što ide uz naš zvuk. Vizuelni elementi su definitivno postali integralni deo naše muzike koje želimo da pružimo našoj publici - kažu Luka i Zoran.

Na koncertu u Banovini u Nišu, bend će izvesti dobro poznate hitove Nema ljubavi u klubu, Tiho, Đuskanje ne pomaže, Subota, Nedelja ujutru i druge, kao i pesme Curimo po asfaltu, Skupi snagu i Trebaš mi, kojima su najavili svoj treći album, uz, još uvek, neobjavljen materijal.

Vredno radimo u u studiju, uskoro smo pri kraju. Držite oči i uši otvorene, nešto veliko dolazi - zaključili su.

Podršku će im u Nišu pružiti tročlani sastav Keni nije mrtav iz Kruševca, koji su privukli pažnju debitantskim albumom Ajmo da plešemo, a pažnju javnosti skrenuli su kao finalisti takmičenja Pesma za Evroviziju i konkursa za nagradu "Milan Mladenović", a takođe su i jedni od pobednika prvog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: